Boekids Box, de levensgrote Kijkdoos

Literatuur

De Boekids Box is een speelse en creatieve activiteit met als doel het lezen en het plezier in lezen te bevorderen voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

De Boekids Box is een levensgrote, reizende kijkdoos, hij is uitnodigend en stimuleert en prikkelt tegelijkertijd zowel het plezier in lezen als de fantasie. Naar aanleiding van een ter plekke (voor)gelezen of geluisterd (silent reading) boek worden kinderen uitgenodigd hun eigen storyboard te maken in de Boekids Box. Dit kan op speelse wijze door het uitkiezen van decors, hoofdpersonen en attributen; gebaseerd op illustraties uit kinderboeken. De binnenzijde van de Box is voorzien van magnetisch whiteboard waarop de illustraties geplakt kunnen worden, nadat ze door de kinderen zijn ingekleurd. De wanden van de Box zelf kunnen ook helemaal ingekleurd worden. Door het gebruik van de draadloze koptelefoons kunnen de kinderen zich beter concentreren omdat ze niet worden afgeleid en je het de mogelijkheid om op 3 kanalen verschillende verhalen tegelijkertijd te laten horen, zodat de kinderen kunnen kiezen welk verhaal ze willen horen. En, ook belangrijk, iedereen kan zijn eigen volume instellen! De Boekids Box is zo ontworpen dat het gemakkelijk vervoerbaar is. Op locatie kan de Box in een grote opblaasbare bol (diameter van 5 meter) worden geplaatst zodat de Box en de deelnemers zijn beschermt tegen weersinvloeden. Maar hij past bijvoorbeeld ook in een klaslokaal. Naast de Box plaatsen we tafels waar de workshops en (voor)lees- en luistersessies kunnen worden gehouden.

Aanbieder
Boekids
Westeinde 14
2501 CZ Den Haag

Neem contact op met
Zoe Reddy
0703469159
educatie@boekids.nl
www.boekids.nl/boekids-university/

Informatie
Locatie:
beide
Prijs:
Capaciteit:
24 lln
Duur:
60 minuten
Onderwijs:
Primair
Toon groepen
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 PrO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 5 HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Subsidie:
Nee