Ambassadeurs

Beeldende kunst, Cultureel erfgoed

Groep: 5-6, 7-8

Wist je dat een architect ook een soort van kunstenaar is? In dit programma gaan we aan de slag met architectuur, oftewel bouwkunst. Een architect moet zowel rekening houden met de functie als de vorm van een gebouw. Je kan bijvoorbeeld versiering gebruiken, of het leeg laten. West is een kunstinstelling gevestigd in de voormalige Amerikaanse ambassade. Samen gaan we ontdekken wat het gebouw en de tentoonstellingen die je hier vindt zo bijzonder maakt. Ook gaan de leerlingen zelf aan de slag met het ontwerpen van hun ambassade. Ze krijgen een plattegrond van het gebouw en laten hun fantasie erop los! Wat vind jij belangrijk in jouw ambassade?

Aanbieder

West Den Haag
Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag

Neem contact op met
Anne Willemsen
0634293461
educatie@westdenhaag.nl
www.westdenhaag.nl

Beschikbaar

01-10-2023 tot 30-07-2024

Lesmateriaal:
De les bestaat uit een interactieve rondleiding en een workshop. Meer informatie over het lesprogramma vind je op http://www.westdenhaag.nl/nl/educatie of neem contact op met onze educator als je vragen hebt.
Bekijk lesmateriaal
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€4 p/lln
Capaciteit:
30
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Nee
Tijdsduur:
75 minuten