Boekenbeestenfeest

Literatuur, Interdisciplinair

Groep: 1-2, 3-4

In de tentoonstelling 'ABC met de dieren mee' is het één groot feest vol letters en bekende boekendieren. Een vrolijke alfabetroute leidt de leerlingen langs opdrachten waar ze spelenderwijs oefenen met letters, klanken en woorden. Zo helpen ze Kleine Ezel met de zoekgeraakte letters, maken ze woorden met de letter-ijsschotsen van Kleine IJsbeer en bedenken ze een nieuw verhaal met Pim en Pom in de hoofdrol. Met inspiratie uit de tentoonstelling maken de leerlingen onder begeleiding van een museumdocent een eigen verhaal. In het spannende Schaduwatelier van het museum maken ze van het verhaal een echte schimmenspelvoorstelling!

Aanbieder

Kinderboekenmuseum
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595BE Den Haag

Beschikbaar

20-08-2023 tot 20-07-2024

Lesmateriaal:
De museumles bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling en een workshop in het Schaduwatelier, waarbij leerlingen onder begeleiding een eigen verhaal bedenken en opvoeren. Also available in English.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€4,00 p/lln
Capaciteit:
30
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
75 minuten