Haagse Hits op school

Musicon Allstars

Muziek, Cultureel erfgoed

Groep: 5-6, 7-8

Haagse Hits is een interactieve voorstelling die je meeneemt in de rijke popgeschiedenis van Den Haag met hits van toen en nu. Driestemmig gespeeld en gezongen door professionele muzikanten.

Den Haag, de stad van vrede en recht, maar ook dé muziekstad van Nederland, was niet hetzelfde geweest zonder de Rock ‘n’ Roll. De Indische en Molukse repatrianten en immigranten brachten deze rebelse muziek in de jaren vijftig naar onze stad. Haagse popgroepen hebben sinds die tijd de wereld ermee veroverd. Haagse Hits begint in de jaren vijftig en zestig met de Indorock en eindigt met de beroemde popsterren van vandaag. 
Veel beroemde Haagse popgroepen hebben in Musicon geoefend en opgetreden of zijn er zelfs begonnen, dus ook het gebouw speelt een belangrijke rol in de Haagse popgeschiedenis.

Tussendoor vertellen de spelers over het ontstaan van de liedjes met aan het eind een zelfgeschreven Haagse Hit door de kinderen.

Aanbieder

Musicon
Soestdijksekade 345
2574 AL Den Haag

Neem contact op met
Daan van der Bruggen
0703686800
programma@musicon.nl
www.cultuurshop.nl

Beschikbaar

01-10-2023 tot 31-07-2024

Lesmateriaal:
Er is geen lesmateriaal nodig. Op verzoek kan een lesopdracht op maat gemaakt worden, bijvoorbeeld een schrijfopdracht voor songteksten. Aanvullend bieden wij workshops aan. Daarvoor wordt een meerprijs gerekend, afhankelijk van de omvang.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Nee
Prijs:
€1500 p/act
Capaciteit:
200
Tijdsduur:
60 minuten
Soort ruimte:
Gymlokaal
Benodigd speeloppervlak
(L x B x H):
3 x 5 x 1
Verduistering:
Niet nodig
Opbouwtijd:
90 minuten
Minimum aantal leerlingen:
25