Metamorfose

De Dutch Don't Dance Division

Dans

Groep: 5-6, 7-8

Tijdens de dansvoorstelling ‘Metamorfose’ worden leerlingen ondergedompeld in een eindeloze zwart-witwereld. Bewegingen, waarbij begin en eind niet meer te onderscheiden vallen, tonen hen de wereld van de Haagse kunstenaar M.C. Escher. Het decor vertaalt typerende concepten zoals: oneindigheid, metamorfose en perspectief, die samen met dans, leerlingen laat stilstaan bij zichzelf. ‘Ga ik mee in de massa, pas ik me aan of blijf ik mezelf?’ Dagelijkse levenservaringen worden zo hertaald in dans om de leerlingen te laten reflecteren op hun identiteit. Wat is echt? Wat is illusie? Deze voorstelling staat in het teken van 125 jaar Escher in Den Haag.

Bij boeking van de voorstelling ‘Metamorfose’ wordt er in een 2 uur durend programma een voor- en nagesprek aangeboden en een workshop. Aanvullend op de workshop kan de school gebruikmaken van een online lesmap en deelnemen aan de winactie SCHAAKMAT. Met SCHAAKMAT kan de hele klas tickets bemachtigen voor de dansvoorstelling ‘Alice in Escherland’ in Amare Den Haag.

Aanbieder

De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63
2562 GR Den Haag

Neem contact op met
Joanne Mellink
0702119988
educatie@denieuweregentes.nl
www.theaterderegentes.nl

Beschikbaar

31-10-2023 tot 02-11-2023

Lesmateriaal:
Bij boeking van de voorstelling ‘Metamorfose’ wordt er in een 2 uur durend programma een voor- en nagesprek aangeboden en een workshop. In deze workshop gaan de leerlingen zelf aan de slag met alle elementen uit de voorstelling. Aanvullend op de workshop kan de school gebruik maken van een online lesmap en deelnemen aan de winactie SCHAAKMAT. Met SCHAATMAT kan de hele klas tickets bemachtigen voor de dansvoorstelling 'Alice in Escherland'. Een communityproject gebracht door de Dutch Don't Dance Division met meer dan 80 professionele en amateurdansers van 6 tot 80 jaar oud in Amare Den Haag.
Bekijk lesmateriaal
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Nee
Prijs:
€9,50 p/lln
Capaciteit:
120
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
120 minuten