Piratenkoningin

Theater Sonnevanck, ROSE stories en de Nederlandse Reisopera

Muziek, Theater

Groep: 5-6, 7-8

In een weeshuis aan de rand van de zee, hopen Oona en haar beste vriend Tony om uitgekozen te worden door de langskomende papa’s en mama’s. Op een nacht verschijnt de geest van Grace O’Malley, ooit een beruchte piratenkapitein. Grace vindt dat Oona zich te afwachtend opstelt. Ze moet haar eigen pad kiezen en weg uit het weeshuis! Die nacht wordt Toby meegenomen door een griezelige Queen. Samen met Grace springt Oona op een piratenschip en vaart ze achter de Queen aan. Oona ontpopt zich als een geboren piratenkapitein. Ze zullen Toby terugkrijgen, maar hoe?

Een vertelling vol moed, twijfel, doorzettingsvermogen en boordevol muziek.    

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
088 - 356 53 17
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

21-10-2024 tot 21-10-2024

Lesmateriaal:
In het educatieprogramma voor en na het theaterbezoek onderzoeken leerlingen samen met de leerkracht hun verwachtingen en ideeën over de thematiek en muziek in de voorstelling. Alle leerlingen ontvangen een eigen programmaboekje met actieve en reflectieve opdrachten. Hoe denken de leerlingen over vriendschap, familie en hun eigen identiteit? Herkennen ze zichzelf in Oona? 
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€10,50 p/lln
Capaciteit:
350
Ringleiding aanwezig:
Ja
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
75 minuten