Taalstraat

Literatuur, Interdisciplinair

Dwaal door Back Street en ontdek dat poëzie overal aanwezig is. Verzamel de mooiste teksten en schrijf en ontwerp jouw eigen straatgedicht.

Leerlingen dwalen door de expositie Back Street, waarbij ze een breed scala aan literaire teksten ontdekken, waaronder romans, spoken word en straatpoëzie. Tijdens het spelen van diverse interactieve spellen in Back Street doen de leerlingen inspiratie op die ze kunnen gebruiken in de aansluitende workshop over straatpoëzie. In deze workshop ontdekken de leerlingen dat poëzie buiten overal aanwezig is. Ze ontdekken dat de plek van een straatgedicht de inhoud van het gedicht kan veranderen. De leerlingen gaan hun eigen straatgedicht ontwerpen en bouwen met de hele klas een heuse taalstraat!

Aanbieder

Kinderboekenmuseum
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595BE Den Haag

Beschikbaar

20-08-2023 tot 20-07-2024

Lesmateriaal:
Iedere leerling ontvangt persoonlijke boekentips op basis van de keuzes die zij gemaakt hebben in de tentoonstelling.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld

Maatwerk mogelijk:
Ja
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€5,00 p/lln
Capaciteit:
60
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
120 minuten