Wie ben jij?

Literatuur, Interdisciplinair

In Back Street beleven leerlingen de kracht van verhalen aan de hand van tien spellen, waarin thema’s als rouw, liefde, heldendom en opkomen voor je idealen centraal staan.

Tijdens hun tocht door de tentoonstelling maken ze in het spel De Gym kennis met hedendaagse schrijvers, leren ze bij De Limousine te verleiden met taal of geven ze zichzelf bloot in het spel De Tattooshop. Een bezoek aan Back Street is een interactieve kennismaking met literatuur en leert de leerlingen meer over zichzelf én de ander.

Ze ontdekken dat in Back Street verhalen tot leven komen door geluiden, beelden en beleving. Hoe beschrijf je een geur? Wat is een spannend verhaal zonder beschrijving van de geluiden om je heen? Na het bezoek aan de tentoonstelling gaan de leerlingen aan de slag met het schrijven van hun eigen verhaal.

Aanbieder

Kinderboekenmuseum
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595BE Den Haag

Beschikbaar

20-08-2023 tot 20-07-2024

Lesmateriaal:
Iedere leerling ontvangt persoonlijke boekentips op basis van de keuzes die zij gemaakt hebben in de tentoonstelling.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld

Maatwerk mogelijk:
Ja
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€5,00 p/lln
Capaciteit:
60
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
120 minuten