Haagse Hits (op school)

Musicon Allstars

Muziek

'Haagse Hits' is een interactieve voorstelling die je meeneemt in de rijke popgeschiedenis van Den Haag met hits van toen en nu. Driestemmig gespeeld en gezongen door professionele muzikanten.

Den Haag, de stad van vrede en recht, maar ook dé muziekstad van Nederland, was niet hetzelfde geweest zonder de Rock ‘n’ Roll. De Indische en Molukse repatrianten en immigranten brachten deze rebelse muziek in de jaren vijftig naar onze stad. Haagse popgroepen hebben sinds die tijd de wereld ermee veroverd. 'Haagse Hits' begint in de jaren vijftig en zestig met de Indorock en eindigt met de beroemde popsterren van vandaag. Veel beroemde Haagse popgroepen hebben in Musicon geoefend en opgetreden of zijn er zelfs begonnen, dus ook het gebouw speelt een belangrijke rol in de Haagse popgeschiedenis.

Tussendoor vertellen de spelers over het ontstaan van de liedjes, met aan het eind een zelfgeschreven Haagse Hit door de leerlingen.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Musicon
Soestdijksekade 345
2574 AL Den Haag

Neem contact op met
Daan van der Bruggen
070 - 368 68 00
programma@musicon.nl
www.cultuurshop.nl

Beschikbaar

01-10-2024 tot 31-07-2025

Lesmateriaal:
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld

Maatwerk mogelijk:
Nee
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€1500 p/act
Capaciteit:
200
Tijdsduur:
60 minuten
Benodigd speeloppervlak
(L x B x H):
8 x 8 x 3
Verduistering:
Niet nodig
Opbouwtijd:
90 minuten
Minimum aantal leerlingen:
25