Residentie Orkest

Residentie Orkest

MBO

Meedoen, ervaren en zelf muziek maken met de musici van het orkest: dát is muziekeducatie bij het Residentie Orkest Den Haag. We voeren mbo studenten mee in de symfonische wereld van grote componisten, prachtige klanken en bevlogen muzikanten. Een wonderlijke wereld die verrast, verrijkt en inspireert.

Kijk op kunst

Vanuit de gedachte dat geen enkele kunstvorm zó direct en ongefilterd binnenkomt als muziek, organiseren we diverse activiteiten voor studenten. Met een vernieuwende muzikale belevenis willen we jongeren raken. Onze muziek, liveoptredens en educatieve programma’s verbinden, dagen uit en enthousiasmeren.

Werkwijze

We bieden een breed aanbod van muzikale workshops speciaal gericht op mbo-studenten. Onze professioneel getrainde musici moedigen jongeren aan om hun nieuwsgierigheid en creativiteit de vrije loop te laten. Dit doen we in kleine groepjes, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Het doel is om de jongeren te raken met muziek. Aan onze concerten voegen we graag een workshop op maat toe. De workshops zijn altijd interactief: geen lezingen, maar meedoen en muziek maken. We geven zowel workshops op school als op locatie, bijvoorbeeld bij de repetitie van het orkest, of een rondleiding waarbij de jongeren een kijkje achter de schermen krijgen.

Aanbod en activiteiten

  • School- en avondconcerten
  • Muzikale workshops
  • Workshops ter oriëntatie op het beroepenveld
  • Rondleiding in Amare
  • Go RO: repetitiebezoek Residentie Orkest (vaak in combinatie met workshops/rondleiding)

Meerwaarde voor studenten en docenten

Een bezoek aan het Residentie Orkest opent de deur naar een andere wereld. Een wereld die op zijn minst verbaasd, maar vaker nog verrijkt en inspireert. Onze bevlogen musici wakkeren de nieuwsgierigheid van de studenten aan. Op zo’n manier dat zij zich openen voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Voor andere manieren van communiceren en samenleven. Ook geeft het een nieuwe kijk op het beroepenveld: werken in de culturele sector.

Contactpersoon

Ruth van de Putte
educatie@residentieorkest.nl 
070 880 02 25
www.residentieorkest.nl/educatie 

Aanbieder

Residentie Orkest
Amare, Spuiplein 150
2511DG Den Haag

Neem contact op met
Marieke Meliesie
0708800270
educatie@residentieorkest.nl
www.residentieorkest.nl
Onderwijs:
Speciaal