Arthena

Doe-activiteiten

Arthena geeft al jaren teken- en schilderles op basisscholen in en rondom Den Haag. Wij vinden het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden in aanraking komen met hun creativiteit. Juist op jonge leeftijd ontwikkelen kinderen hun creativiteit en zijn ze vrij om te vragen en uit te proberen.

Kijk op kunst

Ons streven is dat kunst leuk en leerzaam is. Het creëren van kunst in welke vorm dan ook maakt je blij, trots, creatief, oplossingsgericht en geeft je zelfvertrouwen. Met kwalitatief kunstonderwijs en kunstprojecten dragen wij bij aan de ontwikkeling van de Haagse jeugd. We zijn er voor alle kinderen en hun omgeving, die van huis uit minder snel in aanraking komen met kunst.

Werkwijze

Onze projecten en lessen worden ontwikkeld en uitgevoerd door professionele docenten en kunstenaars uit het werkveld. Het creatieve proces staat centraal, waardoor vooral de leerling ruimte krijgt om invulling aan een thema of opdracht te geven. Wij laten de kinderen kennismaken met verschillende materialen en technieken. Met de allerkleinsten gaan we bijvoorbeeld aan de hand van een sprookje aan de slag met wasco en speciale (kleur)potloden. Andre voorbeelden zijn een schilderdictee, portret tekenen en het maken van een stilleven. Ook Street-Art en Graffiti-Art behoren tot ons aanbod.

Doe-activiteiten

  • Verlengde schooldagcursussen (VSD)
  • Kunstonderwijs binnen het Leerkansenprofiel (LKP)
  • Afgestemde kunstcursussen en projecten met thema’s van school
  • COH Expert en creatieve teaminspiraties

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Verrassen en verbinden staan bij ons centraal. Professionele kunstenaars en vormgevers inspireren kinderen om hun creativiteit te gebruiken en hun talenten te ontwikkelen. Ook leren ze hoe ze hun eigen werk kunnen presenteren en exposeren. Dit doen we in buurthuizen, bibliotheken of in de openbare ruimte. In samenwerking met scholen ontwikkelen we ook programma’s om ouders bij het kunstonderwijs te betrekken.

Contactpersoon

Naomi van Tongeren
n_van_tongeren@hotmail.com 
06 554 842 23

Aanbieder

Arthena Graffiti, teken en schilderworkshops
Abrikozenstraat 69
2564 VM Den Haag

Neem contact op met
Naomi van Tongeren
0655484223
N_van_tongeren@hotmail.com
www.arthena.eu
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal