Beeld en Geluid

Doe-activiteiten

Beeld & Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren. Online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren verschillende soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, websites en objecten.

Kijk op kunst

Iedereen is de hele dag door consument, gebruiker, deelnemer, onderwerp of maker van media. Mediawijs zijn is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Waar je bij Beeld & Geluid Hilversum het archief induikt, ga je bij ons in Den Haag zelf aan de slag. Je ontdekt welke rollen journalisten, politici en wijzelf hebben, hoe je de aandacht trekt en hoe onze werkelijkheid ‘gekleurd’ wordt door mensen die dit het beste doen. 

Werkwijze

Voor het onderwijs is ons doel is om van kinderen kritische mediamakers en -gebruikers te maken. We willen dat ze zich bewust zijn van de invloed van wat zij kijken, maken en delen. Van de invloed op henzelf, anderen en de samenleving. Dat doen we via interactieve lessen, waarin leerlingen met games en doe-opdrachten worden uitgedaagd om met het materiaal aan de slag te gaan.

Doe-activiteiten

  • Verschillende educatieve workshops op school en in het museum
  • Bijvoorbeeld Beeldbepalers, Fake News, Baas in eigen bubbel, Meme Machine
  • Reizende Mediaschatkist die materialen naar scholen toe brengt

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Kinderen zijn veelvraten als het om mediaconsumptie gaat. Maar zijn ze ook kritisch? Weten ze hoe media worden gemaakt? Herkennen ze nepnieuws? Onze workshops maken kinderen mediawijs en geven invulling aan de SLO-kerndoelen. We willen leerlingen wakker schudden en hun een ervaring geven die ze nooit meer vergeten. Daarbij zijn onze workshops het startpunt. We steken het vuurtje aan, waarbij we hopen dat scholen het stokje overnemen en mediawijsheid en digitale geletterdheid een vaste plek geven in hun lessen.

Contactpersoon

Anne-Mette van de Kaa
educatie@beeldengeluid.nl
035 – 677 55 55

Aanbieder

Beeld & Geluid Den Haag
Zeestraat 82
2518AD Den Haag

Neem contact op met
Anne-Mette van de Kaa
0356775555
educatie@beeldengeluid.nl
beeldengeluid.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal