Gilde Den Haag

Doe-activiteiten

Gilde Den Haag organiseert historische stadswandelingen in Den Haag, die de geschiedenis van de stad zichtbaar maken. Zo is er ook een wandeling voor kinderen in de leeftijd van 9 tot ongeveer 12 jaar.

Kijk op kunst

De geschiedenis tot leven wekken door er in rond te lopen. We bieden stadswandelingen langs markante en verborgen plekjes in Den Haag, waar onze gidsen boeiend over kunnen vertellen. Zo komen de stad en de historie in een nieuw licht te staan.

Werkwijze

De wandeling voor leerlingen begint bij het beeldje van Haags Jantje aan de Vijverberg en eindigt bij Haagse Harry aan de Grote Markt. Onderweg nemen we de leerlingen mee op reis door de tijd in verhalen die afgestemd zijn op het niveau van de kinderen. Vooraf nemen we contact op met de leerkracht, zodat de wandeling in de klas voorbereid kan worden. Haagse scholen kunnen gratis gebruik maken van dit aanbod.

Doe-activiteiten

  • Historische stadswandeling voor groep 5 t/m 8
  • Aansluiting bij COH Haagse Ladekast (De Stad, Identiteit)

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Kennisoverdracht is het sleutelwoord binnen het Gilde. Tijdens de wandelingen leren kinderen met nieuwe ogen naar ‘hun stad’ kijken. Zo komt de geschiedenis tot leven aan de hand van het cultureel erfgoed, want achter veel gebouwen, straten, vijvers en parken gaan bijzondere verhalen schuil.

Contactpersoon

Leo de Munk
info@gildedenhaag.nl
06 301 370 98 en 070 356 12 81

Aanbieder

Gilde Den Haag
Riviervismarkt 2
2513 AM Den Haag

Neem contact op met
Gilde Den Haag
070 356 12 81
info@gildedenhaag.nl
www.gildedenhaag.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal