Go Hard

Doe-activiteiten

GoHard, de onderneming van vrouwelijke rapper Siggi Florentina, zet rap in als middel om de Haagse jeugd in hun kracht te zetten. Bij GoHard leren kinderen en jongeren om hun stem te laten horen, zichzelf te zijn en elkaar te respecteren. Daarbij komen spelenderwijs waarden als geduld, samenwerken en gelijkwaardigheid aan bod.

Kijk op kunst

GoHard vindt het belangrijk dat de jeugd zich gehoord voelt en positieve rolmodellen heeft waar ze zich mee kunnen identificeren om het beste uit zichzelf te halen. Onze visie is dat iedereen moet kunnen ontdekken waar hij of zij goed in is, ongeacht de startpositie of sociaal-maatschappelijke omstandigheden. Bij GoHard krijgen kinderen en jongeren de kans om hun stem te laten horen en hun talenten te ontplooien. 

Werkwijze

Tijdens de workshops deelt Siggi Florentina haar persoonlijke ervaring als rapper, schrijver en ondernemer met de leerlingen en laat ze hen proeven van de rap-scene. Ze haakt aan op onderwerpen die actueel zijn in de klas, zoals pesten, en maakt daar met de leerlingen een rap over. Bijzonder is dat het vaak lukt om álle kinderen mee te krijgen. Iedereen herkent iets van zichzelf in rap. Vanwege het talige karakter, zijn de workshops vooral geschikt voor groep 5 t/m 8.

Doe-activiteiten

  • Rapworkshop groep 5/6 of 7/8: met de klas een rap maken

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Ook de meest stille leerlingen krijgen bij GoHard het podium dat zij verdienen. Tijdens de workshops en lessen maken de kinderen op een vernieuwende manier kennis met taal, neemt hun woordenschat toe en groeit het zelfvertrouwen. In rap zit veel regelmaat en hierdoor onthouden kinderen de woorden beter. Met leeftijdsgenoten muziek maken versterkt daarnaast het groepsgevoel en bevordert de sociale vaardigheden. De workshops worden in stapjes opgebouwd en kunnen afgesloten worden met een optreden voor ouders.

Contactpersoon

Siggi Florentina
siggi.gohard@gmail.com
06 360 246 91 

Aanbieder

GoHard
Rijswijkseweg 340
2516 HM Den Haag

Neem contact op met
Siggi Florentina
0636024691
siggi.f@live.nl
www.rappenopschool.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal