Grafische Werkplaats

Doe-activiteiten

De Grafische Werkplaats aan de Prinsegracht is het makers- en expertisecentrum voor grafische druktechnieken in Den Haag. De werkplaats met faciliteiten in combinatie met de uitgebreide kennis over druktechnieken zijn een unieke schakel binnen de Haagse makers-scene. Er is geen andere plek in de stad te vinden met deze machines, expertise en mogelijkheden op het gebied van zeefdruk, textielzeefdruk, etsen, hoogdruk, lithografie en doka.

Kijk op kunst

We vinden het belangrijk om met je handen te blijven werken, zeker in deze digitale tijd. Daarom houden we bij de Grafische Werkplaats ambachtelijke technieken levend, zoals werken met linoleum, zeefdrukken, etsen en stempels. We geven scholieren de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan en te leren door te doen. Het delen van kennis en het levend houden van de verschillende druktechnieken is daarbij een belangrijk onderdeel.

Werkwijze

In onze werkplaats, die al een bezoekje waard is vanwege de grote industriële persen die er staan, geven we workshops aan leerlingen van groep 6 t/m 8. Op basis van de wensen stellen we een workshop samen en werken we toe naar een eindproduct. Bijvoorbeeld een bedrukt T-shirt voor het eindfeest of een handgemaakt boekje. In overleg zijn workshops op school ook mogelijk. In de werkplaats werken we met vrij kleine groepen van 12-15 leerlingen. Is de groep groter, dan komt er een tweede docent bij.

Doe-activiteiten

  • Workshops: bijvoorbeeld droge naald etsen, T-shirt bedrukken of boekjes maken
  • Trajecten op maat, ook op basis van een speciaal thema
  • Combinatielessen op school en in de werkplaats
  • Carrousel van vaardigheden waarbij 1 groep 2 workshops volgt

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

De Grafische Werkplaats is een begrip in Den Haag en houdt ambachtelijke technieken levend. Makers kunnen in de werkplaats aan de slag met grafische technieken en daarnaast organiseren we verschillende cursussen en workshops voor scholen en particulieren. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen en lezingen en nemen we deel aan jeugdfestival De Betovering. We hebben een enthousiast team met een grote passie voor kunst en design en brengen onze kennis en vaardigheden graag over op de nieuwe generatie.

Contactpersoon

Carola van der Heijden
info@grafischewerkplaats.nl
06 - 184 242 71

Aanbieder

Grafische Werkplaats
Prinsegracht 16
2512 GA Den Haag

Neem contact op met
Carola van der Heijden
0703609387
info@grafischewerkplaats.nl
www.grafischewerkplaats.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal