Haags KunstAtelier

Doe-activiteiten

Het Haags KunstAtelier komt voort uit Stichting Haags KinderAtelier en geeft inspirerende lessen aan groep 1 t/m 8 op het gebied van kunst, architectuur, design en cultureel erfgoed. We maken gebruik van duurzame materialen, verschillende technieken en kunststromingen. Daarbij geven onze kunstenaars en docenten veel aandacht aan de veelkleurigheid van mens en maatschappij.

Kijk op kunst

We zetten leerlingen in hun kracht door beeldend aan de slag te gaan. Niet alleen samen kijken naar kunst, maar ook kunst maken en erover praten om elkaar beter te begrijpen. We geven beeldende lessen, die vakoverstijgend ingezet kunnen worden.

Werkwijze

‘Begrijpen met je handen’ staat centraal in onze aanpak, waarbij we kennisoverdracht koppelen aan beeldende activiteiten. Door de stapsgewijze opzet en voorbereiding maakt iedereen een bijzonder kunstwerk of maquette. De lessen kunnen plaatsvinden op school en na school.

Doe-activiteiten

  • Beeldende lessen voor groep 1 t/m 8 die vakoverstijgend zijn
  • Beeldende verdiepingslessen na school (bijv. gericht op ene kunstenaar of stroming)
  • Reisje óp school (i.p.v. een schoolreis buiten de deur)
  • Onderwijsboxen voor po en vo om lessen te verdiepen en examenstof tastbaar te maken

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Door de lesstof met hoofd, hart en handen te ervaren, beklijft het beter en krijgen leerlingen plezier in het leren. Daarbij nemen we de scholen een zorg uit handen door de organisatie van de workshops, lessen en activiteiten op ons te nemen.

Contactpersoon

Tessa de Koning of Carin Hack
info@haagskunstatelier.nl 
06 307 376 94 of 06 247 242 16

Aanbieder

Haags Kunstatelier
Van Speijkstraat 153A
2518 EZ Den Haag

Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal