Het Nationale Theater

Doe-activiteiten

Het Nationale Theater (HNT) bestaat uit de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We programmeren en maken voorstellingen voor alle leeftijden, maar gaan ook zelf met kinderen en jongeren aan de slag. Bij HNTeducatie zien we iedere deelnemer als mede-maker van zijn of haar eigen theaterervaring.

Kijk op kunst
Bij Het Nationale Theater draait alles om interactie. We willen een plek zijn waar kinderen en jongeren zich welkom voelen en met ons en vooral met elkaar in gesprek gaan. We helpen hen om hun kijk op de wereld te vergroten door theater zelf te ervaren, over theater na te denken en theater vorm te geven.

Werkwijze
Ons vertrekpunt is altijd een thema met een filosofische grondslag. We willen prikkelen en tot nadenken aanzetten. Een Doe-activiteit bij Het Nationale Theater is dan ook het begin van een veel grotere ervaring. Door kinderen en jongeren te laten spelen, maken en filosoferen, kunnen ze zichzelf, elkaar en de wereld waarin ze leven verder ontdekken.

Doe-activiteiten

  • Theaterworkshops voor groep 1 t/m 8
  • Rondleidingen
  • Zelf een voorstelling maken in onze Theaterwerkplaatsen

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders
We zijn een groot theater waardoor veel mogelijk is. In samenwerking met HNTonbeperkt maken we bijvoorbeeld ook steeds meer van onze voorstellingen en activiteiten toegankelijk voor kinderen met een beperking. We denken graag mee en ontwikkelen programma’s en activiteiten in samenwerking met scholen, kinderen, ouders en Haagse organisaties.

Contactpersoon
Iselin van Duuren
iselinvanduuren@hnt.nl
088 35 65 316

Aanbieder
Het Nationale Theater & HNTjong
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Iselin van Duuren
088 356 53 13
leo.sterrenburg@nationaletoneel.nl
www.hnt.nl/educatie