Het Residentie Orkest

Doe-activiteiten

Het Residentie Orkest is hét symfonieorkest van Den Haag, dat bestaat uit een internationaal gezelschap van musici en een team van drie dirigenten. Met onze muziek spelen we een belangrijke rol in het bereiken en verbinden van alle bewoners en bezoekers van Den Haag. Als organisatie hebben wij een artistieke en maatschappelijke missie. We vertolken en presenteren klassieke muziek en moderne producties én zetten ons in voor muziekeducatie, maatschappelijke projecten en talentontwikkeling.

Kijk op kunst

Mensen verbinden via de kracht van muziek. Dat is al meer dan honderd jaar de visie van het Residentie Orkest. Op het gebied van muziekeducatie gaat het om meedoen, ervaren en zelf muziek maken, samen met de musici van het orkest. Zo voeren we leerlingen mee in de symfonische wereld van grote componisten, prachtige klanken en bevlogen muzikanten.

Werkwijze

Voor het po bieden we zowel grotere projecten als losse lessen, met activiteiten op of buiten school. Bovendien kunnen scholen kiezen uit een volledig op maat gemaakt programma of kant-en-klare workshops. Zo kun je met de klas een bezoek brengen aan het orkest en een kijkje nemen bij een repetitie, maar ook workshops op school boeken. Van een musicus op bezoek, samen een muzikaal verhaal maken tot een dirigeerworkshop.

Doe-activiteiten

  • Bezoeken aan repetities met bijbehorende workshops
  • Ontdek het Orkest: project voor po en sbo i.s.m. KOO
  • Leerorkest

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Onze muziek, optredens en educatieve programma’s verbinden, dagen uit, verrassen en laten jong en oud genieten. Het orkest is altijd op zoek naar de relevantie van muziek op een eigentijdse, jonge en frisse manier. Dat wakkert de nieuwsgierigheid van leerlingen aan. We verbreden hun muzikale kennis, leren ze nieuwe vaardigheden en stimuleren hun creativiteit. Geregeld kruipen introverte leerlingen tijdens onze lessen uit hun schulp en durven stoere jongeren hun gevoelige kant te tonen.

Contactpersoon

Marieke Meliesie
educatie@residentieorkest.nl 
070 - 880 02 70

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Residentie Orkest
Amare, Spuiplein 150
2511DG Den Haag

Neem contact op met
Marieke Meliesie
0708800270
educatie@residentieorkest.nl
www.residentieorkest.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal