Holland Dance Festival

Doe-activiteiten

Holland Dance Festival organiseert op maat gemaakte educatieve dansprogramma’s. We willen dans voor ieder kind mogelijk maken, juist ook in het speciaal onderwijs en voor leerlingen voor wie bewegen en dansen een extra (fysieke of mentale) uitdaging geeft. We zoeken in verschillende projecten naar manieren om leerlingen uit het regulier en speciaal onderwijs in dans samen te brengen. Zo hopen we dat meer Haagse leerlingen de verbinding kunnen leggen met leeftijdsgenoten die ze anders niet zouden ontmoeten.

Kijk op kunst
Wij zijn van mening dat dans voor iedereen is: voor professionals en amateurs, voor mensen mét en zónder fysieke of verstandelijke beperking, voor schoolkinderen evenzeer als voor ouderen in verzorgings- en verpleeg­tehuizen, en elke leeftijdscategorie daartussenin. Daarom ontwikkelen wij educatieve activiteiten, speciale projecten, workshops en doorlopende, op maat gesneden lesprogramma’s voor groepen van alle achtergronden, generaties en sociale klassen.

Werkwijze
We leveren maatwerk afgestemd op de wensen en onderwijsdoelen van een school en focussen in het bijzonder op het speciaal onderwijs. Dat doen we in de vorm van workshops en lessenseries voor groep 1 t/m 8, ontmoetingen met dansprofessionals, rondleidingen en dansprojecten met specifieke thema’s (ook COH Haagse Ladekast).

Doe-activiteiten

  • Workshops en lessenseries binnen- én buitenschools
  • Meet & Greet met dansprofessionals
  • Dansprojecten met specifieke thema’s (ook COH Haagse Ladekast)
  • Rondleiding ‘Ontdek het theater’

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders
Holland Dance Festival laat leerlingen in het (speciaal) onderwijs kennismaken met de kracht van dans. Dans brengt hen letterlijk en figuurlijk in beweging en versterkt hun motoriek, creativiteit, muzikaliteit en zelfbewustzijn. Met dans kun je alle kanten op; je kunt kiezen voor een korte activiteit of doorlopende leerlijn. Ook kan dans ingezet worden met dwarsverbanden naar andere vakgebieden.

Contactpersoon
Yolanda van der Heijden
yolanda@holland-dance.com
070 217 05 60
Aanbieder
Holland Dance Festival
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

Neem contact op met
Yvonne Schellekens
0703616142
yvonne@holland-dance.com
www.holland-dance.com

Informatie
Onderwijs:
Primair Toon groepen
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 PrO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal