Huis van Gedichten

Doe-activiteiten

Huis van Gedichten biedt workshops en lessenseries op het gebied van taal, literatuur en poëzie. Of dat nu in de vorm is van gedichten, songteksten, spoken word, rap of andere vormen. We zijn actief binnen de hele ‘cirkel van poëzie’. Van de eerste kennismaking bij de peuters tot aan de eerste stap richting professioneel woordkunstenaar bij de Poetry Circle 070.

Kijk op kunst

Plezier in taal is het uitgangspunt bij alles wat we doen. Door kinderen in vrijheid met taal te laten spelen, ontdekken zij nieuwe kwaliteiten van zichzelf. Hun fantasie wordt geprikkeld en ze leren een stem te geven aan wie ze zijn en wat hen bezighoudt. De ontdekking dat iedereen een waardevol verhaal heeft dat gehoord mag worden – ook als de taalvaardigheid nog in ontwikkeling is – is een grote kracht en opent een wereld aan mogelijkheden.

Werkwijze

We hebben een heel scala aan creatieve taallessen voor groep 1 t/m 8. Dat begint bij de kleuters met een eerste beleving van poëzie naar steeds meer verdieping in de midden- en bovenbouw. Vooral bij het voordragen van zelfgeschreven teksten is het van belang dat er met respect naar elkaar geluisterd wordt gezien de kwetsbaarheid van de jonge dichter/schrijver. Vaak komen er tijdens onze lessen onderwerpen bij leerlingen naar boven waarvan ze niet wisten dat het ze bezighield. Onze docenten zien erop toe dat leerlingen zich veilig voelen tijdens het schrijven en presenteren.

Doe-activiteiten

  • Creatieve taallessen voor groep 1 t/m 8
  • Lessen creatief schrijven tijdens projectweken, zomerscholen,
    Verlengde Schooldag (VSD), Kinderboekenweek
  • Crossovers met andere kunstvormen, zoals beeldend, dans, theater of muziek

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Waar veel leerlingen taal zien als een van de vele dingen die ‘moeten’, draagt Huis van Gedichten bij aan de ontwikkeling van creativiteit bij leerlingen. Wij laten zien dat niets moet en dat alles waardevol is. De leerlingen zijn de baas over hun eigen zeggen: welke gedachten en gevoelens willen zij verwoorden en hoe? Dit helpt de leerlingen bij het vormen van hun identiteit en uitdrukkingsvermogen.

Contactpersoon

Malou Osendarp
malou@huisvangedichten.nl 
070 - 737 00 29

Aanbieder

Huis van Gedichten
De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag

Neem contact op met
Malou Osendarp
0707370029
malou@huisvangedichten.nl
www.huisvangedichten.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal