Instrument Inventors Initiative (iii)

Instrument Inventors Initiative (iii)

Doe-activiteiten

Instrument Inventors Initiative (iii) is een internationaal kunstenaarscollectief met een atelier in Moerwijk. Onze kunstenaars maken experimentele muziek voor alle zintuigen, vaak met zelf ontworpen en nieuw uitgevonden analoge en digitale instrumenten, die bijvoorbeeld werken op licht en schaduw. Ons programma bestaat uit voorstellingen, exposities en workshops, waar scholen en wijkbewoners actief bij betrokken worden.

Kijk op kunst
Creativiteit is oneindig. In de wereld om ons heen is er zoveel waar we creatief mee om kunnen gaan. Onze kunstenaars laten zien dat iedereen die zich daarvoor openstelt een maker is. Dat is ons uitgangspunt als we met kinderen werken. Ze ontdekken hun eigen creatiekracht en worden zelf uitvinder en maker.  

Werkwijze
We staan overal voor open, voor ons is niks te gek. We prikkelen de fantasie om op nieuwe manieren naar muziek en instrumenten te kijken. Daarbij kan ieder idee de moeite waard zijn. Onze workshops en voorstellingen zijn gericht op groep 5 t/m 8. Samen bedenken we eerst een ontwerp, dan bouwen we het instrument en vervolgens verkennen we samen de mogelijkheden daarvan. Bijvoorbeeld met een Graphite Synthesizer, een elektronisch instrument dat tekeningen omzet in geluid.

Doe-activiteiten

  • Workshops op school of in ons atelier (groep 5 t/m 8)
  • Rondleidingen

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders
Tijdens onze workshops en rondleidingen gaat er voor kinderen een nieuwe wereld open. Ze doen iets wat ze nog niet eerder hebben gedaan en maken muziek met instrumenten die ze niet kennen of zelf eerst moeten maken. iii werkt met verschillende soorten kunstenaars, vooral vanuit de mediakunst en digitale kunst. Jonge mensen vinden het ‘cool’ om te zien dat je met moderne media kunst kunt maken. Leerlingen ontdekken zo de kracht van zelf creëren. Dat is waardevol op school en in de rest van hun leven.

Contactpersoon
Wen Chin Fu
wenchin@instrumentinventors.org
06 413 664 77Aanbieder

instrument inventors initiative (iii)
Willem Dreespark 312
2531SX Den Haag

Neem contact op met
Wen Chin Fu
0641366477
fu.wenchin@gmail.com
iiinitiative.org
Onderwijs:
Primair Toon groepen
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3
Speciaal