Lonneke van Leth Dans

Doe-activiteiten

Lonneke van Leth Dans is het Haagse dansgezelschap voor de jeugd, dat produceert, presenteert, onderwijst en experimenteert. Het gezelschap geeft kinderen en jongeren van alle leeftijden en onderwijsniveaus een introductie op moderne dans en werkt op het snijvlak van figuratieve en abstracte dans, zonder daarbij emoties uit de weg te gaan.

Kijk op kunst

We willen kinderen en jongeren raken en aan het denken zetten. Door humor en energie af te wisselen met emoties begrijpen kinderen wat de boodschap van de dans is, identificeren ze zich met de dansers en worden ze geraakt door een voorstelling of workshop.

Werkwijze

In onze workshops ervaren leerlingen dat je met een verhaal, gevoel of inspiratie een dans kunt maken. Van opstaan en naar de douche lopen tot je aankleden en boodschappen doen. Sportbewegingen, emoties, denkbeeldige letters of een Oosterse filosofie. Bewegen zo zacht als veren, zo plakkerig als lijm of juist als de sterkste man van de wereld. Alles kan uitgangspunt zijn voor dans. Leerlingen leren zich te uiten en te presenteren. Het meest praktisch is het als de workshop op school plaatsvindt, maar in onze studio is ook mogelijk.

Doe-activiteiten

  • Verschillende (dans)workshops voor groep 1 t/m 8
  • Aansluiting bij COH Haagse Ladekast of thema’s die in de klas spelen

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Leerkrachten geven aan dat moderne dans vaak wordt ervaren als een moeilijke kunstvorm. Met onze veelzijdige dansstijl en tijdloze verhalen, laten wij leerlingen op een toegankelijke manier kennismaken met dans. In onze voorstellingen en workshops draait het om verwondering, emoties, verbazing, samen ontdekken en begrijpen: de jeugd belééft dans.

Contactpersoon

Diane van ’t Veen
zakelijk@lonnekevanleth.nl
06 283 523 09

Aanbieder

Lonneke van Leth Dans
Binckhorstlaan 36 (M6.01)
2516 BE Den Haag

Neem contact op met
Diane van 't Veen
0628352309
zakelijk@lonnekevanleth.nl
www.lonnekevanleth.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal