Musicon

Doe-activiteiten

Musicon is het inclusieve allround popmuziekcentrum van Den Haag: bij ons vind je een poppodium, een muziekschool, workshop- en cursusruimtes, en een sfeervol muziekcafé. Voor het voortgezet onderwijs hebben we een breed aanbod aan activiteiten, workshops en cursussen.

Kijk op kunst

Wij dragen actief bij aan de cultuureducatie en talentontwikkeling van onze stad met programma’s voor jong en oud. Het (streven naar) muzikaal vakmanschap is de rode draad in alles wat we doen, van educatie tot festival. Musicon is de plek waar jong talent, beginnend toptalent en iconen samenkomen. Dankzij ons grote netwerk kunnen wij passende docenten leveren voor elke doelgroep. Vaak zijn dit muziek gerelateerde activiteiten, maar wij bemiddelen ook voor andere disciplines zoals dans, theater, zang en bandcoaching.

Werkwijze

De activiteiten en workshops die wij aanbieden zijn altijd maatwerk. Ze worden uitgevoerd door professionals die onze visie, het belang van talentontwikkeling bij jongeren, onderschrijven en uitdragen. De inhoud van een workshop bepalen we in overleg met de school. Richtlijnen en randvoorwaarden aan ons meegeven kan ook. Vervolgens gaan wij op zoek naar docenten die daar invulling aan kunnen geven. De uitvoering kan zowel plaatsvinden bij Musicon als op locatie.

Doe-activiteiten

  • Verschillende workshops ter verdieping van een vak of thema:
    Rap: teksten leren schrijven, uitvoering op muziek (maatschappijleer)
  • Dans (muziek/expressievakken)
  • Percussie (muziek/expressievakken)
  • Bandcoaching (muziek/expressievakken)
  • Zang (maatschappijleer, muziek/expressievakken)
  • Theater (maatschappijleer, expressievakken)

Meerwaarde voor leerlingen en scholen

Wij vinden het belangrijk dat alle jongeren die in Den Haag opgroeien de culturele ontwikkeling doormaken die zij wensen, dit stimuleren we graag met onze workshops. Door docenten in te zetten van verschillende organisaties hopen wij de verbinding tussen binnen- en buitenschoolse activiteiten te vergroten.

Contactpersoon

Thaïs Bakker
thais@musicon.nl 
070 368 68 00
www.musicon.nl/workshops 

Aanbieder

Musicon
Soestdijksekade 345
2574 AL Den Haag

Neem contact op met
D. van der Bruggen
0703686800
daan@musicon.nl
www.cultuurshop.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal