Nederlands Dans Theater

Doe-activiteiten

Nederlands Dans Theater (NDT) is al 60 jaar een van de meest toonaangevende hedendaagse dansgezelschappen ter wereld. De groep is gehuisvest in Den Haag, maar treedt op voor een internationaal publiek. Twee gezelschappen zetten zich in om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de toekomst van moderne dans, en de kunstvorm en het enthousiasme daarvoor over te dragen.

Kijk op kunst

Dans moet je ervaren. Uitgangspunt van ons educatieprogramma is dus niet alleen kijken naar dans, maar vooral ook zelf bewegen. Onze visie voor het educatieve aanbod is gebaseerd op vier uitgangspunten. We zien een danser in iedereen. Alle leerlingen zijn uniek, net als onze dansers. Er is altijd ruimte voor creativiteit en autonomie. En er is een veilige ruimte om jezelf te zijn en te experimenteren.

Werkwijze

Vanuit de afdeling Talentontwikkeling & Educatie organiseren we verschillende activiteiten voor leerlingen uit groep 1 t/m 8. Van een eerste kennismaking tot een verdiepende lessenreeks, waarbij moderne dans in de context van een gezelschap centraal staat. Daarbij komen ook andere aspecten van danstheater aan de orde, zoals kostuums en techniek.

Doe-activiteiten

  • Laagdrempelige activiteiten voor groep 1 t/m 8 (o.a. dans-applicaties voor het digibord)
  • Verdiepende lessenreeks Danswaaier met een docent van NDT voor de klas
  • Workshop Danser van beroep (i.s.m. het Koninklijk Conservatorium)

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Bij onze activiteiten komen leerlingen in aanraking met moderne dans vanuit de beleving van een gezelschap. Dat betekent in de huid kruipen van professionele danskunstenaars en leren hoe je met beweging, vorm, muziek en samenwerking je verhaal kunt vertellen. Daarnaast nemen we leerlingen ook mee in gerelateerde beroepen in de dans/theatersector, zoals kostuummakers, lichttechnici en decorbouwers.

Contactpersoon 

Desirée Veraart
desiree.veraart@ndt.nl
070 880 01 46

Aanbieder

Nederlands Dans Theater
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Neem contact op met
Desirée Veraart
0708800146
onderwijs@ndt.nl
www.ndt.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal