Rabarber, de theaterschool van Den Haag

Doe-activiteiten

Rabarber is al 35 jaar een begrip in Den Haag voor theater in de vrije tijd en op school. Er is voor iedereen vanaf 6 jaar elke dag van de week een passend programma. Van beginnersgroepen voor kinderen, opleidings-, musical- en productiegroepen voor tieners, tot vooropleidingen voor jongeren en jongvolwassenen die van theater hun beroep willen maken. Alle groepen worden geleid door bevoegde theatermakers, afgestudeerd aan een toneelschool, dansacademie of conservatorium.

Kijk op kunst
Door theater aan te bieden onder schooltijd, kunnen meer leerlingen in aanraking komen met het beleven en ervaren van kunstbeoefening. Het is niet vanzelfsprekend voor ieder kind om zelf naar Rabarber te komen. Tijdens de workshops, lessen en activiteiten ontdekken leerlingen nieuwe kanten van zichzelf, doordat ze op de vloer worden uitgedaagd in hun inlevingsvermogen en fantasie. Rollen die in de groepen zijn bepaald, worden opgeschud, waardoor ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling.

Werkwijze
Vanaf groep 3 bieden wij theaterworkshops, korte lesreeksen drama en het schoolproject ‘Aan de andere kant’ voor groep 6. In samenspraak met de leerkracht stellen we de precieze inhoud samen. We hebben activiteiten die aansluiten bij COH Haagse Ladekast en kunnen dit verder toespitsen op thema’s die actueel zijn in de klas. Tijdens de workshops ontdekken leerlingen nieuwe kanten van zichzelf doordat ze worden uitgedaagd in hun inlevingsvermogen en fantasie. Alle activiteiten kunnen op school plaatsvinden of in een studio of theaterzaal van Rabarber.

Doe-activiteiten

  • Theaterworkshops
  • Korte lesreeksen Drama
  • Het gratis scholenproject ‘Aan de andere kant’ (groep 6)
  • Theaterlessen die aansluiten bij COH Haagse Ladekast of andere schoolthema’s

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders
Rabarber wil zoveel mogelijk Haagse kinderen en jongvolwassenen laten kennismaken met theater. Daarvoor ontwikkelen wij schoolwerkplannen met een lange leerlijn, die uitgaat van de belevingswereld van de verschillende leeftijdsgroepen. Dit alles onder leiding van professionele theatermakers, die de leerlingen begeleiden in hun artistieke en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Contactpersoon

Sascha van Veen
sascha@rabarber.net
070 345 09 96

Aanbieder
Rabarber
Bilderdijkstraat 35
2513 CM Den Haag

Neem contact op met
Sascha van Veen
0703450996
moniek@rabarber.net
www.rabarber.net

Informatie
Onderwijs:
Primair Toon groepen
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 PrO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal