Topaze

Doe-activiteiten

Topaze is een kunstenaarscollectief met een werkplaats in de wijk Transvaal. Door de jaren heen hebben onze kunstenaars een kleurrijke eigen stijl en aanpak ontwikkeld. Ze maken onder andere decors voor grote festivals als Lowlands en artiesten als Anouk. Sinds 2000 zijn zij ook actief in het geven van workshops in wijken en op scholen. In onze vrijplaats kunnen kinderen, volwassenen en scholen terecht voor een workshop op maat vanuit verschillende disciplines: tekenen, schilderen, street art, ruimtelijk werken en zeefdruk.

Kijk op kunst

Kunst en cultuur zijn van en voor iedereen. Wij zetten kunst in als middel om de toegankelijkheid ervan te vergroten en de makers in beeld te brengen. We dagen leerlingen uit om vorm te geven aan hun eigen stijl. Ze ontdekken zo waar hun talenten liggen en tegelijkertijd geeft dit een boost aan hun zelfvertrouwen.

Werkwijze

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een kunstenaar is. In onze workshops is er daarom veel aandacht voor eigen expressie van de leerlingen, passend bij een thema of leerlijn. Aansluiten bij een lopende expositie of aandacht voor een specifieke kunstenaar kan ook. Indien mogelijk maken we graag een (groot) werk dat geëxposeerd kan worden. Te denken valt aan een permanent kunstwerk voor de school of een decor voor de eindmusical.

Doe-activiteiten

  • Workshops op maat voor groep 1 t/m 8
  • Kunstprojecten passend bij een kunstenaar, thema of leerlijn (ook COH Haagse Ladekast)
  • Deelname aan een lopend kunstproject met eventueel een eindexpositie
  • Met een klas een groot kunstwerk maken
  • Een permanent kunstwerk voor de school maken
  • Decors maken voor de eindmusical van groep 8
  • Werkplaatsbezoeken

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Topaze werkt met groepen die even veelkleurig zijn als de kunstwerken van de makers. Door onze werkplaats open te stellen, komen leerlingen in een andere wereld terecht, waar ze kunnen kennismaken met verschillende kunstenaars, technieken en kunstvormen. In de workshops die we ontwikkelen, integreren we ook andere vakken en thema’s, zoals muziek, taal of verbinding met de stad.

Contactpersoon

Coos de Bruijn
info@topaze.net
06 186 417 61 en 070 752 22 43

Aanbieder

Topaze
Kempstraat 124
2572 GK Den Haag

Neem contact op met
Vanja Treffers
070 752 22 43
info@topaze.net
www.topaze.net
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal