Winston's Muziekschool

Doe-activiteiten

Winston’s Muziekschool is een digitale muziekmethode voor groep 1 t/m 8, waarbij groepsleerkrachten samen met hun leerlingen aan de slag gaan met korte online lessen en leren hoe zij zelf ritmische bodypercussie lessen in hun klas kunnen geven. Winston en zijn muzikanten komen ook graag naar de scholen om gastlessen te verzorgen.

Kijk op kunst

In onze maatschappij maken we steeds minder contact met ons lijf. Dit komt vooral door de leeromgevingen, waarin technologie zich in een hoog tempo ontwikkelt en waar we met zijn allen enthousiast gebruik van maken. Contact maken met elkaar en met je eigen lichaam, verdwijnt daardoor soms naar de achtergrond. Bodypercussie is een speelse manier om die verbinding te herstellen.

Werkwijze

Muzikant, verhalenverteller en trainingsdocent Winston Scholsberg gebruikt het lichaam als instrument. Handen, voeten, dijen, borstkas, noem maar op: alles maakt muziek. En met die geluiden kun je swingende ritmes maken. Een les begint met een filmpje van Winston op het digitale schoolbord. Meteen wordt de klas geactiveerd en binnen vijf minuten ontstaat er een swingend ritme. Stap voor stap wordt het moeilijker. Oefenfilmpjes zorgen ervoor dat de kinderen het net zo lang kunnen herhalen tot ze het onder de knie hebben.

Doe-activiteiten

  • (Online) bodypercussie workshops voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw
  • Vertellers die aansluiten bij COH Haagse Ladekast, IPC of een ander schoolthema
  • Multi-jam concerten waarbij kinderen meespelen
  • Vertellen aan ouders: workshops voor creatieve ouderbetrokkenheid
  • Anansi-vertellingen

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

Groepsleerkrachten hebben tegenwoordig weinig tijd om een compleet programma op het gebied van muziek aan te kunnen bieden. Daarom hebben wij bij Winston’s Muziekschool een online oplossing bedacht die leerkrachten kan helpen tijdens het lesgeven. Het doel is meervoudig, namelijk dat kinderen kennismaken met ritmische muziek en bodypercussie, maar vooral ook dat ze daar over een langere periode beter in worden en vaardigheden ontwikkelen om zelfstandig muziek te kunnen maken.

Contactpersoon

Winston Scholsberg
winston@winstonscholsberg.nl
06 513 640 90

Aanbieder

Winston Scholsberg Stories
Tripstraat 115
2571 DA Den Haag

Neem contact op met
Winston Scholsberg
0651364090
winstonscholsberg@gmail.com
www.winstonsmuziekschool.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal