D-Ent

D-Ent

Voorschoolse Educatie

D-Ent is opgericht om dans en entertainment helemaal ‘het einde’ te maken in welke vorm dan ook. We bieden danslessen, workshops en projecten voor kinderen en volwassenen en willen iedereen stimuleren om zich als mens en als danser te ontwikkelen. Voor kinderen vanaf 2 jaar bieden we peuterdans op de groep aan, waarin ze kennismaken met beweging, muziek, ritme en hun eigen lijf.

Kijk op kunst

Dansen sluit aan bij de behoefte van kinderen om te bewegen en prikkelt hun fantasie en expressie. Door te dansen leren kinderen hun energie beter te controleren en merken ze wat ze allemaal met hun lichaam kunnen. Zo ontdekken peuters opeens hun buik of hun achterwerk en hoe leuk het is om die heen en weer te wiebelen. Hele jonge kinderen zijn nog niet bezig met ‘waarom’, maar kunnen wel al leren luisteren naar de muziek en ontdekken wat ritme is.

Werkwijze

In onze peuterdanslessen, die zo’n 30 minuten duren, gaan we op zoek naar wat een kind kan met ritme, beweging en eigen verbeelding. Meestal werken we vanuit een thema, zoals dieren, jaargetijden, vakantie of voeding, om houvast te geven aan een les. Zo gaan de kinderen bijvoorbeeld dansen als prei of patat. Op een speelse manier krijgen ze zo ook iets mee over gezonde en ongezonde voeding. De lessen zijn apart of als reeks te boeken. Na zo’n 6 lessen zie je echt de ontwikkeling.

Activiteiten

  • Peuterdans op locatie gekoppeld aan een thema

Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

De danslessen stimuleren de ritmische en motorische ontwikkeling, waardoor kindjes bijvoorbeeld minder vallen en meer controle krijgen over hun eigen lichaam. Tijdens de peuterdanslessen doen de pedagogisch medewerkers liefst ook mee, omdat die de kinderen goed kennen. Dat zorgt voor veiligheid en herkenbaarheid. Het laatste kwartier van de laatste les sluiten we af met een eindpresentatie, waar de (groot)ouders ook voor uitgenodigd worden. Zo zien ze dat hun (klein)kind opeens op één been kan staan en zich vrij beweegt op allerlei muziek.

Contactpersoon

Narelle Thomas
info@d-ent.nl
06 411 399 65

Aanbieder

D-Ent Dancestudio
De Werf 6
2544EK Den Haag

Neem contact op met
Narelle Thomas
0641139965
Info@d-ent.nl
www.d-ent.nl
Onderwijs:
Speciaal