Dansbende

Dansbende

Voorschoolse Educatie

Dansbende brengt kinderen in beweging! Plezier, energie en creativiteit staan voorop. We bieden wekelijks talloze danslessen op onze eigen dansschool, in het onderwijs, de bso, op het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Voor de jonge kinderen bieden wij peuterdans. Dit zijn vrolijke, fantasierijke lessen vol muziek en materialen. We vliegen samen als een vliegtuig, springen als een kikker en stampen als de olifant! Samen dansen, zingen, lachen en leren. Wij bieden peuterdanslessen op elke locatie waar gedanst kan worden. Een laagdrempelige en leuke workshop voor peuters en professionals!

Kijk op kunst

Het is een feest om te dansen en bewegen met peuters. Ze hebben een natuurlijke bewegingsdrang, grenzeloze fantasie en kunnen zich helemaal laten gaan. Door te werken met materialen, thema’s en prentenboeken wordt er ook volop geleerd. Een ideale combinatie van bewegen én leren!

Werkwijze

Onze peuterdanslessen zijn vrolijke, fantasierijke lessen vol muziek en materialen. Er wordt gedanst, gespeeld én gezongen. Aan de hand van thema's en verhalen beleven we elke keer weer nieuwe dans-avonturen. Er wordt o.a. muziek gebruikt van Dirk Scheele, Juf Roos en bijpassende instrumentale muziek. Elke les duurt ongeveer 30 minuten en is inzetbaar als een enkele les of een reeks (van maximaal 5 keer). Er danst altijd minimaal 1 pedagogisch medewerker mee en het is mogelijk om de ouders ook mee te laten dansen.

Activiteiten

  • Peuterdans op locatie
  • Ouder – peuterdans op locatie
  • Dansen aan de hand van een prentenboek
  • Dansen aan de hand van een thema

Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

Onze peuterdanslessen sluiten aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van peuters. De lessen zijn speels en creatief. De kinderen werken aan motorische, sensorische, cognitieve en sociale vaardigheden. Tijdens de les danst er altijd minimaal 1 pedagogisch medewerker mee. Zij kennen de kinderen goed, dit zorgt voor veiligheid en herkenbaarheid. Daarnaast is dit ook een goede manier om mijn ervaring en creativiteit met hen te delen. De pedagogisch medewerkers ervaren hoe leuk en leerzaam het voor de peuters is om te dansen! Ook ouders zijn welkom, bijvoorbeeld bij de afsluitende les van de reeks. Ze zien hun kind stralen en bewegen op allerlei muziek.

Contactpersoon

Sanne Kursten
sanne@dansbende.nl 
0634440209

Aanbieder

Dansbende
Laan van Poot 22
2566 EC Den Haag

Neem contact op met
Sanne Kursten
0634440209
sanne@dansbende.nl
www.dansbende.nl
Onderwijs:
Speciaal