Kindertheater Kaboem

Kindertheater Kaboem

Voorschoolse Educatie

Kindertheater Kaboem! maakt levendig, muzikaal en interactief theater voor kinderen vanaf 2 jaar. Dat doen wij op locatie bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buurthuizen en bibliotheken. De voorstellingen worden geschreven, geproduceerd en gespeeld door broer en zus, Stefan en Judit Wolters.

Kijk op kunst

Lang stilzitten is nog moeilijk voor de allerkleinsten. Daarom maken wij interactieve voorstellingen, die kinderen uitnodigen om mee te zingen, mee te bewegen, te roepen en te reageren. Zo gaan ze zich onderdeel voelen van het verhaal. Onze voorstellingen zijn gebaseerd op bekende prentenboeken, zoals ‘Ssst, de tijger slaapt’, ‘Een huis voor harrie en ‘Sneeuwman kan smelten’. We kiezen voor verhalen die aansluiten bij thema’s die op de groep spelen, zoals seizoenen, familie, vriendjes en feestdagen. Ook gebruiken we de kracht van herhaling, bijvoorbeeld met woordjes of handelingen die steeds terugkomen.

Werkwijze

Ons peuterprogramma is gekoppeld aan verschillende theatervoorstellingen, waarin een prentenboek tot leven wordt gewekt. We spelen de voorstelling, die ongeveer een halfuur duurt, op locatie, bijvoorbeeld in een speel- of gymlokaal. Het bijzondere is dat we zo meerdere peutergroepen uit de buurt tegelijk kunnen ontvangen. Tot wel 60 tot 75 kinderen per keer. De voorstellingen gaan hand in hand met Samen doe-activiteiten op de groep, waarbij we met een peutergroep (tot 16 kinderen) bijvoorbeeld taartjes gaan maken voor de tijger uit het verhaal om zijn verjaardag te vieren.

Activiteiten

  • Peutervoorstellingen voor zo’n 60 tot 75 peuters tegelijk
  • Samen doe-activiteit op de groep voor zo’n 16 kinderen (sluit aan op een voorstelling)
  • Workshop ‘In de kring zitten/groepsactiviteit’: hoe betrek je actief kinderen bij wat je wilt vertellen?

Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

Verhalen tot leven wekken en zorgen dat iedereen meedoet. Dat maakt leren, lezen en samen spelen leuk. Tijdens de voorstellingen zijn ouders welkom om achterin de zaal mee te kijken. Op die manier stimuleren we op een speelse manier cultuurbezoek en brengen we ook ouders op ideeën om zelf meer of op andere manieren te gaan voorlezen. Voor de pedagogisch medewerkers organiseren we de workshop ‘In de kring zitten’. Daarin laten we zien hoe je op een ontspannen, interactieve manier een groepsactiviteit kunt vormgeven, waarbij elk kind betrokken is.

Contactpersoon

Judit Wolters
kindertheaterkaboem@gmail.com
06 412 808 88

Aanbieder

Kindertheater Kaboem!
Albert Schweitzerlaan 158
2552 PE Den Haag

Onderwijs:
Speciaal