KOO Kunst Onderwijs Organisatie

KOO Kunst Onderwijs Organisatie

Voorschoolse Educatie

KOO is kort voor Kunst Onderwijs Organisatie. Sinds 1996 organiseren wij professioneel kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat. Dit doen we op peuterspeelzalen, basisscholen en voortgezet onderwijs door heel Den Haag.

Kijk op kunst

Wij vinden dat kunst en cultuur toegankelijk moeten zijn voor iedereen. We willen daarom heel Den Haag laten ontdekken wat kunst kan doen. Van dans tot theater en van muziek tot beeldende kunst. Daar beginnen we liefst al heel vroeg mee. Wij zijn ervan overtuigd dat de creatieve ontwikkeling van jonge kinderen, scholieren en volwassenen essentieel is voor een goed functionerende, harmonieuze samenleving.

Werkwijze

We werken samen met een groep van gediplomeerde vakdocenten, die de lessen en activiteiten op locatie begeleiden. Alles wordt op maat gemaakt, afhankelijk van de wensen van een peuterspeelzaal en het taalniveau van de kinderen. We vinden het belangrijk dat ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en laten graag zien hoe je nog meer ruimte kunt geven aan spelenderwijs leren. Dat kan bijvoorbeeld ook een kunstenaar op de groep zijn, die daar quasi-nonchalant gaat schilderen. Mooi om te zien hoe kinderen dan zelf met vragen en verhalen komen. Een greep uit onze activiteiten:

Activiteiten

  • Toneelstukjes maken
  • Letters tekenen of dansen
  • Luisterspel
  • Maakonderwijs
  • Kunstenaar op de groep
  • Workshops: begeleiding van pedagogisch medewerkers

Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

In onze lessen en activiteiten gaat het om zelf doen en ervaren. Daarbij combineren we alle disciplines: beeldend, beweging, taal, dans en muziek. Kunst inspireert, laat zien wat er mogelijk is en versterkt het zelfvertrouwen. Nieuwe vaardigheden leren en tegelijkertijd jezelf ontdekken en uitdrukken. We trekken het liefst een tijdje samen op en nodigen uit om (opnieuw) te durven dromen. Dat geldt voor de kinderen, maar ook voor ouders en pedagogisch medewerkers.

Contactpersoon

KOO
info@koo.nl 
070 707 17 22

Aanbieder

KOO Kunst Onderwijs Organisatie
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

Neem contact op met
Max Schurer
0707071722
info@koo.nl
www.koo.nl
Onderwijs:
Speciaal