Laaktheater

Laaktheater

Voorschoolse Educatie

Laaktheater is het theater in de wijk en het cultuuranker van stadsdeel Laak. Wij programmeren, produceren en ontwikkelen samen met de buurtbewoners en organisaties. Jong Beginnen is het programma voor alle peuters in Laak. Het project gaat uit van de kracht van het kind, is laagdrempelig en wil een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling tot zelfstandig denkende en authentieke mensen.

Kijk op kunst

Jong Beginnen is vooral opgezet voor peuters, maar ook voor ouders en de pedagogisch medewerkers van de peuterleerplekken in Laak. Sinds 2017 organiseren we samen met Stichting JongLeren en Stichting 2+ organiseren dit succesvolle programma. Dans, theater, muziek en beeldende kunst komen daarin samen en we stimuleren de fantasie en creativiteit van het jonge kind. Daarbij volgen we geen vast educatief kader, maar ontstaan er bijzondere ontmoetingen tussen peuters en kunstenaars.

Werkwijze

Gedurende het jaar komen de kunstenaars minstens twee keer langs op de groep. Samen met de kinderen gaan ze aan de slag met knutselmaterialen, klank, beweging en taal. Daarnaast nodigen we de kinderen, pedagogisch medewerkers en hun ouders uit bij het Laaktheater voor de theaterweek. Daar mogen ze meedoen, kijken en zelf dingen maken. Samen creatief bezig zijn staat voorop.

Activiteit

  • Peuterprogramma Jong Beginnen (bezoek op de groep en deelname Theaterweek)
  • Deskundigheidsbevordering en verdieping voor de pedagogisch medewerkers

Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

Laaktheater staat middenin de Haagse samenleving en biedt een divers en inclusief programma, waarin taalontwikkeling, culturele diversiteit, maatschappelijke thema’s, muziek en dans verweven zijn. We zijn dichtbij, kennen de wijk waarin we staan en weten welke thema’s en onderwerpen er spelen. Dit klinkt ook door in het programma Jong Beginnen, dat speciaal voor Laak ontwikkeld is. Onze deur staat open voor iedereen en we willen kinderen, hun ouders en pedagogisch medewerkers op een laagdrempelige manier inspireren om verbinding te maken met kunst, cultuur en elkaar.

Contactpersoon

Catherine Klaverwijden
catherine@laaktheater.nl 
070 393 33 48

Aanbieder

Laaktheater
Ferrandweg 4T
2523 XT Den Haag

Neem contact op met
Andrea Clarke-Brown
0703933348
educatie@laaktheater.nl
www.laaktheater.nl
Onderwijs:
Speciaal