Music Monkeys

Music Monkeys

Voorschoolse Educatie

Bij Music Monkeys draait het om zingen, spelen en dansen. Wij willen graag dat muziek en beweging een vanzelfsprekende plek innemen in het dagelijks leven van jonge kinderen. Daarom maken wij het laagdrempelig en leuk voor zowel kinderen, ouders als professionals. Wij ondersteunen kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, onderwijsinstellingen en welzijnsorganisaties met trainingen, workshops en advies.

Kijk op kunst

Samen muziek maken is zo ontzettend leuk. De allerjongste kinderen genieten al van het horen van muziek. Zelfs in de buik reageren ze hier al op. Samen muziek maken heeft een positieve werking. Het versterkt de band onderling, met ouders en met de pedagogisch medewerkers op de groep. Muziek op jonge leeftijd stimuleert bovendien taal, spraak, motoriek en de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling.

Werkwijze

We zingen, dansen, bespelen instrumentjes en zingen liedjes. Daarbij zoeken we vaak de interactie op met (groot)ouders. Zo ontwikkelen kinderen spelenderwijs hun taal, spraak en motoriek en leren ze samen spelen en samenwerken. De twee hersenhelften werken volop samen bij muziek maken en met liedjes kun je bepaalde onderwerpen makkelijker ‘bespreekbaar’ maken. Voor de peuters bieden wij workshops met beweging en muziek. Alles draait daarbij om gevoel en beleving.

Activiteiten

  • Ouder-kind muzieklessen
  • Muzikaal verhaal aan de hand van een prentenboek
  • Teach the teacher: muziek maken en liedjes zingen met jonge kinderen

Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

Muziek is een essentieel onderdeel van de opvoeding. Omdat dit niet in ieder huishouden vanzelfsprekend is, willen wij kinderen hier graag mee op weg helpen. Niet alleen om een gezellig uurtje te hebben, maar vooral om het mee naar huis te kunnen nemen. Plezier is het belangrijkste om een kind enthousiast te krijgen en te houden. Onze Music Monkeys weten hoe ze peuters in beweging krijgen en maken het speels en creatief. We sluiten graag aan bij de wensen van jouw peuterspeelzaal, hebben eigen programma’s en kunnen ook iets op maat maken. We hebben ook ervaring met kinderen met TOS (Taalontwikkelingsstoornis) en zetten Nederlands met Gebaren en visueel ondersteunende middelen in voor groepen die de (Nederlandse) taal niet machtig zijn.

Contactpersoon

Josette Kant
josette@musicmonkeys.eu 
06 40 91 99 83

Aanbieder

Music Monkeys
Witte de Withstraat 28
2518 CV Den Haag

Neem contact op met
Josette Kant
0640919983
josette@musicmonkeys.eu
www.musicmonkeys.eu
Onderwijs:
Speciaal