Popfactory

Popfactory

Voorschoolse Educatie

Popfactory is in 1997 gestart als muziekschool en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende plek voor muziektheater en kunstzinnige cultuurprojecten. We willen prikkelen, verwonderen en verbazen. Dat begint al bij de peuters, voor wie we sprookjes en verhalen tot leven wekken met muziek, levensgrote prenten én handpop Bennie Anders.

Kijk op kunst

Onze voorstellingen zijn een combinatie van beeld en muziek, zodat het in het hoofd van de kinderen een film wordt. Daarbij prikkelen we de fantasie door niet alles in te vullen, maar juist ruimte te geven aan de eigen verbeeldingskracht. Zo ontstaat er een nieuwe werkelijkheid. Onderliggend stellen we daarbij de vraag: wat en hoe wil je dat een kind leert? Is dat gebaseerd op nadoen en kopiëren of geven we hun mee dat ze ook zelf kunnen creëren? Popfactory gelooft in het laatste.

Werkwijze

Speciaal voor de peuters hebben we onder andere de muzikale voorstelling ‘Maar eerst ving ik een monster’, gebaseerd op het prentenboek van het jaar. Daarbij zetten we handpop Bennie Anders in om het grappig en tastbaar te maken. Van te voren sturen we eventueel vast een liedje op, zodat de kinderen tijdens de voorstelling mee kunnen zingen. Na de voorstelling kan dat een vervolg krijgen met dramalessen, zanglessen en begeleiding van de pedagogisch medewerkers om muziek, spel en verhalen meer te integreren in de activiteiten.

Activiteiten

  • Muziektheater (ook op maat) met handpop Bennie Anders
  • Begeleiding pedagogisch medewerkers: hoe maak je een goed verhaal? Hoe betrek je hele jonge kinderen? Hoe zet je een handpop in op de groep?
  • Zangles
  • Dramales
  • Samen een handpop maken

Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

Iedereen kent Sesamstraat en de Muppet Show. Mooie voorbeelden van de kracht van muziektheater met handpoppen. Het geeft de mogelijkheid om karakters te introduceren en om met liedjes en humor een extra laag aan een voorstelling toe te voegen. Voor kinderen lééft Bennie Anders gewoon. Hij helpt hen om verhalen en sprookjes te leren kennen, breidt spelenderwijs de woordenschat uit en stelt soms lastige vragen waar volwassenen geen antwoord op hebben.

Contactpersoon

Lennaert Roos
info@popfactory.nl 
06 141 843 78

Aanbieder

Popfactory
Zwarteweg 86
2511VV Den Haag

Neem contact op met
Lennaert Roos
0614184378
info@popfactory.nl
www.popfactory.nl
Onderwijs:
Speciaal