Theater De Regentes

Theater De Regentes

Voorschoolse Educatie

De Regentes in Segbroek is een theater in, van, voor, door en met de buurt en “de wereld in Den Haag”. Een plek waar we er voor alle bewoners in dit stadsdeel willen zijn. Wij bieden een passend cultuuraanbod voor iedereen! Op verschillende manieren betrekken we de buurt bij de totstandkoming en uitvoering van de programma’s in ons theater. We hebben leuke activiteiten voor peuters en hun ouders op het gebied van theater, dans en muziek.

Kijk op kunst

We geloven in theater dichtbij, waarbij mensen ontdekken wat er in hun eigen omgeving te beleven is. Als meemaakpodium willen we drempels verlagen en kinderen en hun ouders een nieuwe ervaring bieden. Wij geloven dat het waardevol is voor kinderen om al vroeg in aanraking te komen met kunst. Niet alleen door ergens naar te kijken maar vooral door het te beleven. Meedenken, meedoen en meemaken staan bij ons voorop.

Werkwijze

Heb je als peuterleerplek een idee om meer met theater, dans of muziek te doen? Dan denken we graag met je mee. We hebben leuke activiteiten voor peuters en maken ook programma’s op maat. Tijdens een Ukkieconcert gaan we bewegen, spelen en zingen in het sfeervolle Ketelhuis. Kinderen leren en ontdekken nieuwe woorden, verhalen en bewegingen. Een heerlijke ochtend waarbij de allerkleinsten zich helemaal kunnen uitleven en ouders kunnen zien wat muziek en beweging met hun kind doet. Ook voor kinderen die nog niet taalvaardig zijn.
Peuterdans is een groot feest en gaan kinderen onder leiding van een professionele dansdocent, dansen, springen, kruipen en zingen. Plezier maken staat voorop en er is ook veel aandacht voor de plezier, fantasie en belevingswereld van de kinderen. Aan de hand van thema’s en verhalen wordt er elke les een nieuw dans-avontuur beleefd.
Daarnaast hebben we een divers aanbod aan voorstellingen die gebaseerd zijn op bekende en tijdloze prentenboeken of thema’s die de fantasie prikkelen.

Activiteiten:

  • Ukkieconcert: in het theater voor de VE groepen of op eigen locatie
  • Peuterdans: in het theater of op eigen locatie
  • Theatervoorstellingen: in het theater

Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

Met ons aanbod laten we peuters dingen ontdekken over zichzelf en de wereld om hen heen. Op een speelse manier bevorderen we de motorische ontwikkeling en taalvaardigheid. Kinderen ontdekken nieuwe woorden, verhalen en bewegingen. Bovendien zijn we dichtbij, kennen we onze buurt in Segbroek goed en weten we welke thema’s en onderwerpen spelen. Dit nemen we mee in de voorstellingen die we uitkiezen.

Contactpersoon:

Joanne Mellink
joanne@theaterderegentes.nl 
070-2119988

Aanbieder

Theater De Regentes
Weimarstraat 63
2562 GR Den Haag

Neem contact op met
Joanne Mellink
0702119988
educatie@theaterderegentes.nl
www.theaterderegentes.nl
Onderwijs:
Speciaal