Arthena

Doe-activiteiten

Arthena Graffiti en Street-Art geeft al meer dan 15 jaar creatieve workshops en cursussen aan het vmbo, havo en vwo op diverse scholen in en rondom Den Haag. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen in aanraking komen met hun creativiteit. Samen met een team van enthousiaste en gediplomeerde docenten zorgen we voor een mooi en inspirerend eindresultaat in een leuke sfeer.

Kijk op kunst

Ons streven is dat kunst leuk en leerzaam is. Binnen het thema ‘Mens en aarde’ staat de relatie tussen mensen en hun omgeving centraal. Het inspireert leerlingen om op een respectvolle manier met biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen om te gaan. Binnen het thema ‘Identiteit en samenleving’ zoeken we de meerwaarde in onze culturele diversiteit en focussen we op hetgeen ons verbindt. Dit vertalen we in kunst gerelateerde opdrachten.

Werkwijze

Onze projecten en lessen worden ontwikkeld en uitgevoerd door professionele graffiti- en Street-Art docenten en kunstenaars. We werken met thema’s of een bepaalde kunstvorm. Denk aan workshops, een muurschildering of een project gerelateerd aan een thema op school. Kleurenleer, materiaalkennis en ook kunstgeschiedenis spelen hierin altijd een rol. En hoe gaaf is het als we een project op een mooie manier kunnen afsluiten met een presentatie of expositie in de school?

Doe-activiteiten

  • Projectweken
  • Cursussen
  • Diverse workshops:
    - Graffiti-Art: ontwerp een eigen ‘tag’-naam op een canvas schilderdoek
    - Street-Art: onterp een eigen T-shirt
    - Pop-Art: ontwerp prints op verschillende ondergronden zoals canvas of kleding

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

We stimuleren met onze lessen een creatieve en onderzoekende mindset en het denken in mogelijkheden. Cultuureducatie dient daarnaast ook een maatschappelijk belang en is een verlengstuk van het vak Burgerschap. Het gaat om je blik openen, iets anders zien dan je gewend bent en de taal van een ander leren spreken. De extra uitdaging ligt in het samenwerken tijdens de les. Door gezamenlijk brainstormen, plannen maken en taken verdelen groeit het zelfvertrouwen en wordt de samenwerking met elkaar gestimuleerd.

Contactpersoon

Naomi van Tongeren
n_van_tongeren@hotmail.com 
06 554 842 23

Aanbieder

Arthena Graffiti, teken en schilderworkshops
Abrikozenstraat 69
2564 VM Den Haag

Neem contact op met
Naomi van Tongeren
0655484223
N_van_tongeren@hotmail.com
www.arthena.eu
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal