Filmhuis Den Haag

Doe-activiteiten

Filmhuis Den Haag is een culturele ontmoetingsplek in centrum Den Haag, waar het draait om de liefde voor film. Met de mooiste wereldcinema laten we jongeren kennismaken met nieuwe verhalen en perspectieven. In onze studio’s kunnen leerlingen uit het vo terecht voor het maken van hun eigen filmverhalen onder begeleiding van professionele makers.  

Kijk op kunst

Jongeren vloggen, gamen, filmen en kijken voortdurend bewegend beeld. Filmhuis Den Haag verrijkt die vaak vluchtige beeldervaringen graag met verhalen die aanzetten tot nadenken en die uitnodigen tot andere inzichten. Soms worden die verhalen op een andere manier verteld dan leerlingen gewend zijn, maar door er met klasgenoten en de docent over te praten, wordt het een gedeelde ervaring, die hun blik verruimt en helpt een eigen mening te vormen. 

Werkwijze

We werken samen met professionele makers, die vanuit hun eigen ervaringen jongeren kunnen begeleiden bij het doorlopen van het creatieve proces. Hoe bepaal je wat je wilt vertellen en hoe zet je een verhaal in je hoofd om naar beelden? We hebben ervaring met alle onderwijsniveaus en passen lessen en werkvormen aan op de betreffende groep. Iedereen is welkom.

Doe-activiteiten

  • Workshops onder leiding van professionele filmmakers
  • Animatiefilm, fictiefilm, documentaire
  • Script schrijven, storyboard maken, leren monteren, scènes opnemen
  • Ontvangst in een van onze 2 filmstudio’s op het Spui
  • In overleg zijn workshops op school mogelijk

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

Film biedt leerlingen alle ruimte om te luisteren, te kijken en zelf te maken. Soms staan we stil bij film als kunstvorm (welke verhalen worden verteld, hoe doet de maker dat en wat doet dat met jou als kijker), soms staan we stil bij het thema van de film (welk perspectief, herken je dat, wat vind je daarvan en wat heb je geleerd). De mogelijkheden om film waardevol te verwerken in (project)onderwijs zijn dan ook eindeloos breed en waardevol. Filmhuis Den Haag is er om te begeleiden, te adviseren en de juiste programma's voor de leerlingen samen te stellen.

Contactpersoon

Ester Hendriksen
educatie@filmhuisdenhaag.nl
070 - 365 60 30 en 06 - 37 32 30 87
filmhuisdenhaag.nl

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Esta Barends
0703656030
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal