Haags Hip Hop Centrum / Aight

Doe-activiteiten

Het Haags Hiphop Centrum is dé plek in Den Haag voor liefhebbers van de urban cultuur. Hiphop is een ‘way of life’ en omvat muziek, dans en kunst. Aight, kort voor ‘all right’, is onderdeel van het Haags Hiphop Centrum. We geven inspirerende lessen aan alle voortgezet onderwijs niveaus op het gebied van hiphop cultuur. Daarbij bieden we workshops breakdance, dj'en, rappen en graffiti aan. De lessen kunnen plaatsvinden op school of bij het Haags Hiphop Centrum.

Kijk op kunst

In onze workshops en lessen nemen we de leerlingen mee in de hiphop cultuur. Zo verruimen zij hun blik binnen de culture diversiteit van onze samenleving. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de kans krijgen om hun talenten te laten zien, te ontplooien en naar een hoger plan te tillen. Daarom werken we graag samen met festivals, poppodia en exposities binnen en buiten de stad.

Werkwijze

Wij bieden workshops, lessen en lestrajecten aan in verschillende hiphopdisciplines en vormen. Samen met de school kijken we waar de behoefte ligt en maken we een cursus(traject) op maat. Bij elke discipline (breakdance, dj, rap en graffiti) werken we in kleine stapjes aan de skills van leerlingen. Vanuit de basisbeginselen werken we toe naar een tastbaar resultaat: een eigen move, scratch of graffiti, met eventueel als afsluiter een eindpresentatie. Onze docenten zijn allemaal actieve deelnemers binnen de hiphopscene. Zij weten de leerlingen als geen ander mee te krijgen in hun enthousiasme.

Doe-activiteiten

Hiphop lessen in verschillende vormen (losse lessen of trajecten):

 • Breakdance (gymles)
 • DJ (muziekles)
 • Rap (muziekles)
 • Graffiti/streetart (beeldende vorming)

Hiphopdag(en) of week

 • Presentatie, uitleg en demo van de docenten
 • Roulerende workshops in de verschillende hiphop disciplines
 • Eventueel keuze voor een van de disciplines met diepgaandere workshops
 • Presentatie

Overige lessen/trajecten

 • Het maken van een kunstwerk om in de school op te hangen
 • Het maken en opnemen van een rap (mogelijk met videoclip)
 • Het maken van een dansvoorstelling
 • Het maken van beats (elektronische muziek)
 • En nog veel meer!

Meerwaarde voor leerlingen en scholen

De leerlingen maken kennis met belangrijke elementen uit de hiphop cultuur. Dit verruimt niet alleen de blik op cultuur maar stimuleert de leerlingen ook om zich creatief te uiten. Naast skills werken we aan competenties zoals zelfvertrouwen, samenwerken en zelfpresentatie. Een extra stimulerend element is de afsluiting, waar de leerlingen aan elkaar laten zien wat ze geleerd hebben. Deze eindpresentatie kan ook georganiseerd worden voor ouders of andere groepen leerlingen.

Contactpersoon

Peter Oostinga
peter@aight.nu 
070 385 21 15

Aanbieder

Haags Hip Hop Centrum
Van der Kunstraat 12
2521 BB Den Haag

Neem contact op met
Peter Oostinga
070 385 21 15
peter@aight.nu
www.haagshiphopcentrum.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal