Het Nationale Theater

Doe-activiteiten

Het Nationale Theater (HNT) bestaat uit de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We programmeren en maken voorstellingen voor alle leeftijden, maar gaan ook zelf met jongeren aan de slag. Bij HNTeducatie zien we iedere deelnemer als mede-maker van zijn of haar eigen theaterervaring.

Kijk op kunst
Bij Het Nationale Theater draait alles om interactie. We willen een plek zijn waar jongeren zich welkom voelen en met ons en vooral met elkaar in gesprek gaan. We helpen hen om hun kijk op de wereld te vergroten door theater zelf te ervaren, over theater na te denken en theater vorm te geven.

Werkwijze
Ons vertrekpunt is altijd een thema met een filosofische grondslag. We willen prikkelen en tot nadenken aanzetten. Een doe-activiteit bij Het Nationale Theater is dan ook het begin van een veel grotere ervaring. Door jongeren te laten spelen, maken en filosoferen, kunnen ze zichzelf, elkaar en de wereld waarin ze leven verder ontdekken.

Doe-activiteiten

  • Rondleidingen voor alle schooltypes van klas 1 t/m 6
  • Workshop: Ilias in één dag
  • Meespeelprojecten rondom eigen voorstellingen van Het Nationale Theater
  • Zelf een voorstelling maken voor Theater na de Dam, De dag van de Kinderrechten en Theater voor Keti Koti
  • Zelf een voorstelling maken in onze Theaterwerkplaatsen

Meerwaarde voor scholen en leerlingen
We zijn een groot theater waardoor veel mogelijk is. In samenwerking met HNTonbeperkt maken we bijvoorbeeld ook steeds meer van onze voorstellingen en activiteiten toegankelijk voor jongeren met een beperking. We denken graag mee en ontwikkelen programma’s en activiteiten in samenwerking met scholen, jongeren, ouders en Haagse organisaties.

Contactpersoon
Tim Lafeber
timlafeber@hnt.nl
088 – 356 53 38

Aanbieder
Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Iselin van Duuren
0883565313
leo.sterrenburg@nationaletoneel.nl
www.hnt.nl/educatie

Informatie
Onderwijs:
Primair Toon groepen
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 PrO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal