Instrument Inventors Initiative (iii)

Doe-activiteiten

Instrument Inventors Initiative (iii) is een internationaal kunstenaarscollectief met een atelier in Moerwijk. Onze kunstenaars maken experimentele muziek met zelf uitgevonden instrumenten. Daar worden alle zintuigen bij betrokken. We geven voorstellingen, maken tentoonstellingen en bieden ook workshops aan. Scholen en wijkbewoners worden hierbij actief betrokken.

Kijk op kunst

Creativiteit kent geen grenzen. Iedereen die zich openstelt, kan kunst maken. Dat is ons uitgangspunt als we met jongeren werken. Ze ontdekken hun eigen creatiekracht en worden zelf uitvinder en maker. 

Werkwijze

We staan overal voor open, voor ons is niks te gek. We prikkelen de fantasie om op nieuwe manieren naar muziek en instrumenten te kijken. Ieder idee is de moeite waard. Onze workshops zijn geschikt voor alle schooltypes en leerjaren binnen het vo. Samen met de leerlingen maken we een ontwerp. We bouwen een instrument en ontdekken wat we daarmee kunnen doen. Zo hebben we een Graphite Synthesizer gemaakt, een elektronisch instrument dat tekeningen omzet in geluid.

Doe-activiteiten

  • Workshops op school of in ons atelier, op maat voor verschillende leeftijden
  • Rondleidingen

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

Tijdens onze workshops en rondleidingen gaat er voor jongeren een nieuwe wereld open. Ze doen iets wat ze nog niet eerder hebben gedaan en maken muziek met instrumenten die ze niet kennen of zelf eerst moeten maken. iii werkt met verschillende soorten kunstenaars, vooral vanuit de mediakunst en digitale kunst. Jonge mensen vinden het ‘cool’ om te zien dat je met moderne media kunst kunt maken. Leerlingen ontdekken zo de kracht van zelf creëren. Dat is waardevol op school en in de rest van hun leven.

Contactpersoon

Wen Chin Fu
wenchin@instrumentinventors.org   
06 - 41 36 64 77

Aanbieder

instrument inventors initiative (iii)
Willem Dreespark 312
2531SX Den Haag

Neem contact op met
Wen Chin Fu
0641366477
fu.wenchin@gmail.com
iiinitiative.org
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal