KOO Kunst Onderwijs Organisatie

Doe-activiteiten

KOO is kort voor Kunst Onderwijs Organisatie. Sinds 1996 organiseren wij professioneel kunstonderwijs, juist waar dat niet vanzelf gaat. Dit doen we op scholen door heel Den Haag. Ook organiseren we maatschappelijke kunstprojecten. Denk hierbij aan rapworkshops voor kwetsbare jongeren, ongekend talent ontdekken bij mensen met een beperking of kunstlessen voor ouderen die zich eenzaam voelen.

Kijk op kunst

Wij vinden dat kunstonderwijs toegankelijk moet zijn voor iedereen. We laten heel Den Haag daarom ontdekken wat kunst kan doen. Van dans tot theater en van muziek tot beeldende kunst. Wij zijn ervan overtuigd dat de creatieve ontwikkeling van kinderen, scholieren en volwassenen essentieel is voor een goed functionerende, harmonieuze samenleving.

Werkwijze

We werken samen met een groep van gediplomeerde vakdocenten, scholen, maatschappelijke organisaties en andere partners. Onze kunstlessen worden op maat gemaakt, afgestemd op onder andere de visie van de school of instelling, de leerdoelen en het niveau van de leerlingen of deelnemer. De lessen worden altijd gegeven door professionele kunstvakdocenten. 

Doe-activiteiten

  • Kunstlessen op maat voor alle schooltypes van klas 1 t/m 6
  • Ontmoetingen met kunstenaars (alle disciplines) op school
  • Kunst in de wijk: samenwerken met ouderen uit een zorginstelling
  • Gamedesign: personages en ontwerp komen tot leven in een zelfontworpen game
  • Songwriting lab: leerlingen maken zelf de nieuwste hit
  • Urban dance: samen een dans maken met bijzondere dance moves zoals popping & locking
  • Fashion Art: met mode een maatschappijkritisch statement maken
  • De basis van film en animatie leren door een stop-motion film te maken
  • Fotograferen als een pro
  • Een eigen cajon maken en leren bespelen

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

Kunst verbindt, verdiept, verrijkt en geeft energie. Culturele barrières vervagen. Kunst zien en zelf beoefenen, maakt jongeren en volwassenen bovendien bewust van hun talenten. Het inspireert, laat onbekende mogelijkheden zien en versterkt het zelfvertrouwen. Bovenal is kunst vooral leuk. Wij dragen eraan bij dat iedereen in Den Haag dat op een laagdrempelige manier kan ervaren.

Contactpersoon

Anita Swinkels Buitelaar
anita@koo.nl
070 – 707 17 22

Aanbieder

KOO Kunst Onderwijs Organisatie
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

Neem contact op met
Max Schurer
0707071722
info@koo.nl
www.koo.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal