Lonneke van Leth Dans

Doe-activiteiten

Lonneke van Leth Dans is hét Haagse dansgezelschap voor de jeugd, dat produceert, presenteert, onderwijst en experimenteert. Het gezelschap geeft jongeren van alle leeftijden en onderwijsniveaus een introductie op moderne dans en werkt op het snijvlak van figuratieve en abstracte dans, zonder daarbij emoties uit de weg te gaan.

Kijk op kunst

We willen jongeren raken en aan het denken zetten. Door humor en energie af te wisselen met emoties begrijpen leerlingen wat de boodschap van de dans is, identificeren ze zich met de dansers en worden ze geraakt door een voorstelling of workshop. Dat doen onze dansers met veel passie en deskundigheid, waarbij plezier voorop staat. Alle workshops zijn te combineren met een bezoek aan onze voorstellingen.

Werkwijze

In onze workshops ervaren leerlingen dat je met een verhaal, gevoel of inspiratie een dans kunt maken. Onze workshops zijn altijd maatwerk. Daarom gaan we graag in gesprek over de gewenste duur en het thema. Te denken valt aan sport versus dans, emoties, respect, verschillende dansstijlen of een maatschappelijk onderwerp. Alles kan uitgangspunt zijn voor dans. Leerlingen leren zich te uiten en te presenteren. De workshops vinden bij voorkeur plaats op school, maar het kan ook in onze dansstudio.

Doe-activiteiten

  • (Dans)workshops voor alle schooltypes van klas 1 t/m 6
  • Aansluiting bij thema’s die in de klas of op school spelen

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

Leerkrachten geven aan dat moderne dans vaak wordt ervaren als een moeilijke kunstvorm. Met onze veelzijdige dansstijl en tijdloze verhalen, laten wij leerlingen op een toegankelijke manier kennismaken met dans. In onze voorstellingen en workshops draait het om verwondering, emoties, verbazing, samen ontdekken en begrijpen: de jeugd belééft dans.

Contactpersoon

Diane van ’t Veen
zakelijk@lonnekevanleth.nl
06 – 28 35 23 09
www.lonnekevanleth.nl/educatie

Aanbieder

Lonneke van Leth Dans
Binckhorstlaan 36 (M6.01)
2516 BE Den Haag

Neem contact op met
Diane van 't Veen
0628352309
zakelijk@lonnekevanleth.nl
www.lonnekevanleth.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal