Rabarber, de theaterschool van Den Haag

Doe-activiteiten

Rabarber is al meer dan 30 jaar dé theaterschool van Den Haag en omstreken. Ook geven wij inspirerende lessen en workshops aan vmbo, havo en vwo op het gebied van theater, beweging en muziek. De dramalessen sluiten aan op thema’s die de leerlingen bezighouden. Meestal komt er een theaterdocent naar de school, maar lessen afnemen onder schooltijd bij Rabarber kan ook. Onze theaterschool ligt midden in het centrum van Den Haag, heeft meerdere studio’s en een eigen theaterzaal.

Kijk op kunst

Wij zetten leerlingen in hun kracht door vanuit theater aan de slag te gaan met belangrijke thema’s die aansluiten op hun belevingswereld. Binnen de gekozen thema’s staat de relatie tussen de mens en de eigen plek in de wereld centraal. Dit draagt bij aan het begrip van de wereld waarin we leven en opgroeien, en hoe we ons tot onszelf en de ander verhouden.

Werkwijze

Onze dramalessen en workshops worden ontwikkeld en uitgevoerd met professionals uit het werkveld. Voor de klassen uit de onderbouw bieden we structureel dramalessen aan op school. In de zogenoemde theaterwerkplaatsen werken we vanuit de eigen fascinatie van de leerlingen aan een presentatie. Voor korte lesreeksen, een theatrale invulling van themaweken of ter ere van bijzondere gelegenheden maken we graag samen met de school een programma op maat. In de ‘(On)besproken Film en workshop’ gaan leerlingen na het zien van een korte film aan de slag in deelgroepen. Er wordt theatraal gewerkt aan thema’s waar jongeren minder makkelijk zelf over beginnen (identiteit, seksualiteit, peer pressure).

Doe-activiteiten

  • Structurele dramaleerlijn op scholen
  • Theaterwerkplaats
  • Lesreeksen en workshops ter verdieping van een vak of thema (bv. Persoonsvorming, Burgerschap en Democratie)
  • RAB’S middelbare scholieren theaterfestival (met voorstellingen en workshops)
  • (On)besproken film en workshop

Meerwaarde voor leerlingen en scholen

In al onze programma’s worden leerlingen uitgedaagd om hun fantasie en verbeelding te gebruiken. Ze worden gestimuleerd om zichzelf te durven tonen en krijgen spelvaardigheden aangereikt. Dit vormt een goede basis om jezelf uit te drukken en te presenteren.

Contactpersoon

Sascha van Veen
sascha@rabarber.net 
06 812 662 81 / 070 345 0996

Aanbieder

Theaterschool Rabarber
Bilderdijkstraat 35
2513 CM Den Haag

Neem contact op met
Sascha van Veen
0703450996
sascha@rabarber.net
www.rabarber.net
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal