Residentie Orkest

Doe-activiteiten

Het Residentie Orkest is hét symfonieorkest van Den Haag, dat bestaat uit een internationaal gezelschap van musici en een team van drie dirigenten. Met onze muziek spelen we een belangrijke rol in het bereiken en verbinden van alle bewoners en bezoekers van Den Haag. Als organisatie hebben wij een artistieke en maatschappelijke missie. We vertolken en presenteren klassieke muziek en moderne producties én zetten ons in voor muziekeducatie, maatschappelijke projecten en talentontwikkeling.

Kijk op kunst

Mensen verbinden via de kracht van muziek. Dat is al meer dan honderd jaar de visie van het Residentie Orkest. Op het gebied van muziekeducatie gaat het om meedoen, ervaren en zelf muziek maken, samen met de musici van het orkest. Zo voeren we leerlingen mee in de symfonische wereld van grote componisten, prachtige klanken en bevlogen muzikanten.

Werkwijze

Voor het vo bieden we workshops op of buiten school. Dat kunnen workshops zijn met een kant-en-klaar programma, maar ook maatwerk. Zo kun je met de klas een bezoek brengen aan het orkest, een kijkje nemen bij een repetitie en vervolgens allerlei instrumenten uitproberen, maar ook workshops op school boeken. Van een musicus op bezoek in de onderbouw, een op maat gemaakte workshop over een examenonderwerp in de bovenbouw tot een dirigeerworkshop met of zonder ensemble van het orkest voor alle leeftijden. Het Residentie Orkest staat voor innovatief en inspirerend ‘state-of-the-art’ muziekonderwijs.

Doe-activiteiten

  • Bezoeken aan repetities en concerten met bijbehorende workshops in Amare
  • Workshops op school voor onder- en bovenbouw
  • Klinkende Kunst, in samenwerking met en in het Kunstmuseum

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

Onze muziek, optredens en educatieve programma’s verbinden, dagen uit, verrassen en laten jong en oud genieten. Het orkest is altijd op zoek naar de relevantie van muziek op een eigentijdse, jonge en frisse manier. Dat wakkert de nieuwsgierigheid van leerlingen aan. We verbreden hun muzikale kennis, leren ze nieuwe vaardigheden en stimuleren hun creativiteit. Tijdens onze workshops verrassen leerlingen zichzelf (en hun begeleiders!): andere talenten en interesses worden aangeboord, nieuwe toekomstperspectieven worden zichtbaar.

Contactpersoon

Ruth van de Putte
mailto:educatie@residentieorkest.nl
070 - 880 02 71

Aanbieder

Residentie Orkest
Amare, Spuiplein 150
2511DG Den Haag

Neem contact op met
Marieke Meliesie
0708800270
educatie@residentieorkest.nl
www.residentieorkest.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal