Amare

Amare

MBO

Amare is een centrum voor muziek, dans, theater en educatie. In dit gebouw in Den Haag vind je het Koninklijk Conservatorium & de School voor Jongtalent voor muziek en dans, Het Residentie Orkest, Het Nederlands Dans Theater en Stichting Amare. Bij ons kunnen mbo-studenten kennis maken met de wervelende, creatieve wereld van theater.

Kijk op kunst

We brengen dans, muziek, muziektheater en community art van internationaal niveau naar een breed publiek. In een steeds diverser wordende stad en samenleving zetten wij in op een veelkleurig programma, op inclusiviteit en ontmoeting. Amare is een huis voor heel Den Haag, het representeert het Nederland en de wereld van nu. Amare verbindt en inspireert mensen met podiumkunst uit alle culturen.

Werkwijze

We programmeren heel breed, van klassieke dans tot popconcerten met grote namen uit binnen- en buitenland. Naast de voorstellingen in de grote zalen, hebben we ook aanbod voor de openbare ruimte: van kunstexposities en modeshows tot DJ performances. Deze programmering is voor iedereen gratis toegankelijk. Wij nodigen studenten van het mbo van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in de culturele huiskamer van Den Haag.

Aanbod en activiteiten

  • Rondleidingen (front- en backstage)
  • Beroepenoriëntatie: maak kennis met onze afdelingen horeca, events & zakelijk verhuur, beveiliging, facilitair en techniek
  • Korting en advies: bij veel voorstellingen in het reguliere aanbod kunnen wij een korting aanbieden. Ook geven wij advies over geschikte voorstellingen voor jouw klas.
  • Open Amare activiteiten: kijk in de agenda en kom langs!
  • Maatwerk: workshops in samenwerking met organisaties uit de stad

Meerwaarde voor studenten en docenten

Amare ligt midden in het centrum van Den Haag en de deur staat altijd open. Ook voor mensen die niet zoveel met theater, muziek of dans hebben, is er van alles te doen. De grenzen tussen bezoeker, muzikant, theatermaker en student vervagen. Op de derde etage kunnen docenten en studenten terecht in de stadskantine voor een betaalbare maaltijd. Kunst wordt toegankelijk voor iedereen. Culturen versmelten. In Amare ben je thuis.

Contactpersoon

Mariska Simon
educatie@amare.nl | mariska.simon@amare.nl 
070 880 03 81

Aanbieder

Amare
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Neem contact op met
Mariska Simon
0628810797
educatie@amare.nl
www.amare.nl
Onderwijs:
Speciaal