Arthena

Arthena

MBO

Arthena staat voor graffiti-, teken- en schilderonderwijs. Al meer dan 15 jaar geven we les op diverse scholen in en rondom Den Haag. Wij vinden het belangrijk dat mbo-studenten in aanraking komen met hun creativiteit. Samen met een team van enthousiaste en gediplomeerde docenten zorgen we voor een mooi en inspirerend eindresultaat in een leuke sfeer.

Kijk op kunst

Ons streven is dat kunst leuk en leerzaam is. We zetten jongeren in hun kracht door beeldend aan de slag te gaan met belangrijke maatschappelijke thema’s. Zo zoeken we bijvoorbeeld naar de meerwaarde in onze culturele diversiteit en focussen we op hetgeen ons verbindt. Kijken naar jezelf en naar de ander in een brede maatschappelijke, historische en geografische context. Dit vertalen we in kunst gerelateerde opdrachten.

Werkwijze

Onze projecten en lessen worden ontwikkeld en uitgevoerd door professionele graffiti- en Street-Art docenten en kunstenaars. We werken met thema’s of een bepaalde kunstvorm. Denk aan workshops, een muurschildering of een project gerelateerd aan een thema op school. Kleurenleer, materiaalkennis en ook kunstgeschiedenis spelen hierin altijd een rol. En hoe gaaf is het als we een project op een mooie manier kunnen afsluiten met een presentatie of expositie op locatie?

Aanbod en activiteiten

  • Projectweken
  • Cursussen
  • Diverse workshops:
  • Graffiti-Art: ontwerp een eigen ‘tag’-naam op een canvas schilderdoek
  • Street-Art: ontwerp een eigen T-shirt
  • Pop-Art: ontwerp prints op verschillende ondergronden zoals canvas of kleding

Meerwaarde voor studenten en docenten

We stimuleren met onze lessen een creatieve en onderzoekende mindset en het denken in mogelijkheden. Cultuureducatie dient daarnaast ook een maatschappelijk belang en is een verlengstuk van het vak Burgerschap. Het gaat om je blik openen, iets anders zien dan je gewend bent en de taal van een ander leren spreken. De extra uitdaging ligt in het samenwerken tijdens de les. Door samen brainstormen, plannen maken en taken verdelen, groeit het zelfvertrouwen en wordt de samenwerking onderling gestimuleerd.

Contactpersoon

Naomi van Tongeren
n_van_tongeren@hotmail.com 
06 554 842 23

Aanbieder

Arthena Graffiti, teken en schilderworkshops
Abrikozenstraat 69
2564 VM Den Haag

Neem contact op met
Naomi van Tongeren
0655484223
N_van_tongeren@hotmail.com
www.arthena.eu
Onderwijs:
Speciaal