Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag

MBO

Filmhuis Den Haag is een culturele ontmoetingsplek in centrum Den Haag, waar het draait om de liefde voor film. Met de mooiste wereldcinema laten we jongeren kennismaken met nieuwe verhalen en perspectieven. In onze studio’s kunnen mbo-studenten van alle niveaus terecht voor het maken van hun eigen filmverhalen onder begeleiding van professionele makers.

Kijk op kunst

Jongeren vloggen, gamen, filmen en kijken voortdurend bewegend beeld. Filmhuis Den Haag verrijkt die vaak vluchtige beeldervaringen graag met verhalen die aanzetten tot nadenken en die uitnodigen tot andere inzichten. Soms worden die verhalen op een andere manier verteld dan studenten gewend zijn, maar door er met studiegenoten en de docent over te praten, wordt het een gedeelde ervaring, die hun blik verruimt en helpt een eigen mening te vormen.

Werkwijze

We werken samen met professionele makers, die vanuit hun eigen ervaringen jongeren kunnen begeleiden bij het doorlopen van het creatieve proces. Hoe bepaal je wat je wilt vertellen en hoe zet je een verhaal in je hoofd om naar beelden? We hebben ervaring met alle onderwijsniveaus en passen lessen en werkvormen aan op de betreffende groep. Iedereen is welkom.

Aanbod en activiteiten

  • Workshops onder leiding van professionele filmmakers
  • Animatiefilm, fictiefilm, documentaire
  • Script schrijven, storyboard maken, leren monteren, scènes opnemen
  • Ontvangst in een van onze 2 filmstudio’s op het Spui
  • In overleg zijn workshops op locatie mogelijk

Meerwaarde voor studenten en docenten

Film biedt jongeren alle ruimte om te luisteren, te kijken en zelf te maken. Soms staan we stil bij film als kunstvorm (welke verhalen worden verteld, hoe doet de maker dat en wat doet dat met jou als kijker), soms staan we stil bij het thema van de film (welk perspectief, herken je dat, wat vind je daarvan en wat heb je geleerd). De mogelijkheden om film waardevol te verwerken in (project)onderwijs zijn dan ook eindeloos breed en waardevol. Filmhuis Den Haag is er om te begeleiden, te adviseren en de juiste programma's voor mbo-studenten samen te stellen.

Contactpersoon

Esta Barends
esta@filmhuisdenhaag.nl 
06 289 315 22

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Esta Barends
0703656030
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl
Onderwijs:
Speciaal