Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum

In het Haags Historisch Museum zijn schatten te vinden uit de Haagse geschiedenis. Met bijzondere schilderijen en bewonderenswaardige voorwerpen vertellen wij het complete verhaal van Den Haag, van Binnenhof tot buitenwijk. Speciaal voor mbo-studenten bieden we een divers onderwijsprogramma aan waarbij verschillende facetten van de Haagse geschiedenis worden behandeld.

Kijk op kunst

In de museumles ‘Jij als burger in de maatschappij’ bestuderen de studenten de maatschappij van vroeger en gaan zij aan de slag met afwisselende opdrachten, waarbij veel ruimte is voor interactie. Zij ontwikkelen door deze les burgerschapsvaardigheden om de hedendaagse maatschappij beter te begrijpen. De studenten ontdekken onder andere welke rol zij zelf kunnen spelen om actief mee te doen in de samenleving.

Werkwijze

Het Haags Historisch Museum biedt onderwijsprogramma's aan, waarbij we historische voorwerpen en verhalen uit het verleden koppelen aan activiteiten als een rondleiding, stadswandeling of museumles. Daarnaast bieden we rondleidingen aan door onze tentoonstelling ‘Macht, 800 jaar Binnenhof’. Op zoek naar een compleet programma over de geschiedenis van Den Haag? Met een combinatiebezoek aan het Haags Historisch Museum, Rijksmuseum de Gevangenpoort en een stadwandeling door de historische binnenstad van Den Haag ontdekken studenten alles over onze bijzondere stad.

Aanbod en activiteiten

  • Rondleiding ‘Macht, 800 jaar Binnenhof’
  • Museumles ‘Jij als burger in de maatschappij’
  • Stadswandeling Hofvijver
  • Stadswandeling Haagse Sjiek
  • Dagje Den Haag

Meerwaarde voor studenten en docenten

De lessen en rondleidingen zijn interactief en sluiten aan op de belevingswereld van mbo-studenten. De jongeren verdiepen en verrijken hun kennis over Den Haag en onze lessen zetten aan tot reflectie. Daarbij kijken we niet alleen naar verhalen uit het verleden, maar leren de studenten ook de hedendaagse maatschappij beter te begrijpen. Wij sluiten daarmee aan op de algemene leerdoelen binnen het mbo op het gebied van Burgerschap en kritisch denken.

Contactpersoon

Ellen Heijne
educatie@haagshistorischmuseum.nl 
070 3646940
www.haagshistorischmuseum.nl/nl/plan-your-visit/met-een-klas/hoger-onderwijs-1 

 

Aanbieder

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag

Onderwijs:
Speciaal