Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

MBO

Het Nationale Theater (HNT) bestaat uit de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We programmeren en maken voorstellingen voor alle leeftijden, maar gaan ook zelf met jongeren aan de slag. Bij HNTeducatie zien we iedere deelnemer als mede-maker van zijn of haar eigen theaterervaring.

Kijk op kunst

Bij Het Nationale Theater draait alles om interactie. We willen een plek zijn waar jongeren zich welkom voelen en met ons en vooral met elkaar in gesprek gaan. We helpen hen om hun kijk op de wereld te vergroten door theater zelf te ervaren, over theater na te denken en theater vorm te geven.

Werkwijze

Ons vertrekpunt is altijd een thema met een filosofische grondslag. We willen prikkelen en tot nadenken aanzetten. Een activiteit bij Het Nationale Theater is dan ook het begin van een veel grotere ervaring. Door jongeren te laten spelen, maken en filosoferen, kunnen ze zichzelf, elkaar en de wereld waarin ze leven verder ontdekken.

Aanbod en activiteiten

  • Voorstellingen bij HNT of op locatie
  • Rondleidingen
  • Workshops en meespeelprojecten rondom voorstellingen
  • Theater voor Keti Koti
  • Zelf een voorstelling maken in onze Theaterwerkplaatsen

Meerwaarde voor studenten en docenten

We zijn een groot theater waardoor veel mogelijk is. In samenwerking met HNTonbeperkt maken we bijvoorbeeld ook steeds meer van onze voorstellingen en activiteiten toegankelijk voor jongeren met een beperking. We denken graag mee en ontwikkelen programma’s en activiteiten in samenwerking met onderwijsinstellingen, jongeren, ouders en Haagse organisaties.

Contactpersoon

Leo Sterrenburg
leosterrenburg@hnt.nl 
088 35 65 338
www.hnt.nl/pQ1YmiP/educatie-interactie/onze-afdeling 

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Iselin van Duuren
0883565313
leo.sterrenburg@nationaletoneel.nl
www.hnt.nl/educatie
Onderwijs:
Speciaal