Instrument Inventors Initiative (iii)

Instrument Inventors Initiative (iii)

De internationale kunstenaars van Instrument Inventors Initiative (iii) nemen jongeren mee in de wereld van de experimentele muziek, kunst en technologie. Onze kunstenaars maken experimentele muziek met zelf uitgevonden instrumenten waarbij alle zintuigen een rol spelen. We geven voorstellingen, maken tentoonstellingen en bieden workshops aan voor mbo-studenten.

Kijk op kunst

Creativiteit kent geen grenzen. Iedereen die zich openstelt, kan kunst maken. Dat is ons uitgangspunt als we met jongeren werken. Door een eigen instrument te bedenken, leren we studenten om creatief te zijn en hun eigen ideeën uit te werken. Zo worden ze zelf uitvinder en maker.

Werkwijze

Onze kunstenaars laten in de klas zelfontworpen instrumenten zien en prikkelen de jongeren om ook te gaan uitvinden en te ontwerpen. Mbo-studenten maken zo verbinding met hun eigen creatiekracht en verzinnen met elkaar een innovatief instrument. Samen met de jongeren bouwen we vervolgens een instrument en ontdekken wat we daarmee kunnen doen. Een voorbeeld van zo’n zelfgebouwd instrument is de Graphite Synthesizer, een elektronisch instrument dat tekeningen omzet in geluid. Onze workshops zijn geschikt voor alle niveaus van het mbo.

Aanbod en activiteiten

  • Workshops op school
  • Presentatie
  • Kijkje achter de schermen (in de vorm van een rondleiding tijdens een iii-evenement of tentoonstelling)
  • Meet & Greet met iii's makers en internationale (gast)kunstenaars
  • Voor jongeren van 16 jaar en ouder

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

Tijdens onze workshops en rondleidingen gaat er voor jongeren een nieuwe wereld open. Ze doen iets wat ze nog niet eerder hebben gedaan en maken muziek met instrumenten die ze niet kennen of zelf eerst moeten maken. Mbo-ers ontdekken zo de kracht van zelf creëren. Dat is waardevol op school en in de rest van hun leven. iii werkt met verschillende soorten kunstenaars, vooral vanuit de mediakunst en digitale kunst. Samen verkennen zij manieren waarop je muziek kunt maken met media, kunst en digitale cultuur. Jongeren vinden het ‘cool’ om te zien dat je met moderne media kunst kunt maken.

Contactpersoon

Wen Chin Fu
wenchin@instrumentinventors.org 
06 413 664 77

Aanbieder

instrument inventors initiative (iii)
Willem Dreespark 312
2531SX Den Haag

Neem contact op met
Wen Chin Fu
0641366477
fu.wenchin@gmail.com
iiinitiative.org
Onderwijs:
Speciaal